Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Magazin Miss Turkey birincisi İdil Bilgen Bingöl'e Gitmemiş!

Miss Turkey birincisi İdil Bilgen Bingöl'e Gitmemiş!

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen'in Amerika'da olması ve göreve başlamaması, Sağlık Bakanlığı ve Miss Turkey camiasında yankı uyandırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Miss Turkey birincisi İdil Bilgen Bingöl'e Gitmemiş!
KAYNAK: Haber Merkezi

İdil Bilgen’in Amerika’ya gitmesi, görev yerindeki boşluğu gündeme taşıdı. Sağlık Bakanlığı ve Miss Turkey camiasında yankı uyandıran gelişmeler devam ediyor.

Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Amerika’da

Miss Turkey 2024 güzellik yarışmasının birincisi olarak taç giyen İdil Bilgen’in, Bingöl’ün Yayladere ilçesine atandığı ancak göreve başlamadığı ortaya çıktı. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kapsamında Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev alması bekleniyordu. Ancak, Bilgen’in Amerika’da olduğu ve göreve başlamadığı öğrenildi.

Göreve Atanan İdil Bilgen’in Başvuru Süresi Geçti

Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem DHY kurasında yapılan atamada, 2 bin 304 nüfuslu Yayladere ilçesine doktor olarak atanmasıyla görevine başlamak üzere olan İdil Bilgen’in, 9 Eylül’de ataması yapılmasına rağmen 15 gün içinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak göreve başlaması gerekiyordu. Ancak, Bilgen’in bu sürede herhangi bir başvuru yapmadığı ve göreve başlayamadığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı'na göre, Bilgen’in il sağlık müdürlüğüne iki ay içinde mazeret dilekçesi vermesi gerekiyordu. Aksi takdirde, bir sonraki DHY kurasına başvuru yapma hakkı bulunuyor.

İdil Bilgen Amerika’da ASTRO 2024 Toplantısında

İdil Bilgen’in göreve başlamadığı merak konusu olurken, Bilgen’in Amerika’nın başkenti Washington D.C.’de olduğu ortaya çıktı. Bilgen, Amerikan Radyasyon Onkolojisi Derneği'nin (ASTRO) ASTRO 2024 toplantısına katıldığını sosyal medya hesabından paylaştı. Bu durum, Bilgen’in göreve başlamamasıyla ilgili tartışmaları tetikledi.

Sağlık Bakanlığı ve Miss Turkey’den Gelen Tepkiler

İdil Bilgen’in göreve başlamaması, Sağlık Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama ile yanıtlanmadı. Miss Turkey organizasyonu ise temsilcilerinden gelen herhangi bir açıklama yapmadı. Bu gelişme, sağlık sektöründe ve güzellik camiasında geniş yankı buldu.

İdil Bilgen’in Geleceği Merak Ediliyor

Bilgen’in Amerika’daki katılımı, görev yerindeki boşluğun ne şekilde doldurulacağı konusunda soru işaretleri oluşturdu. Sağlık Bakanlığı’nın bu duruma nasıl bir çözüm getireceği ise merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da enkazdan kurtarılan Oscar bisikletle maceralara atıldı

Hatay'da enkazdan kurtarılan Oscar bisikletle maceralara atıldı