Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Magazin Gizemli Cinayetlerin Usta Kalemi Hayatını Kaybetti

Gizemli Cinayetlerin Usta Kalemi Hayatını Kaybetti

Cinayet romanı yazarı ve birçok suç dizisini senaristi Peter Fischer, 88 yaşında hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gizemli Cinayetlerin Usta Kalemi Hayatını Kaybetti
MUHABİR: Kamer Durdu

Cinayet romanı yazarı ve birçok suç dizisini senaristi Peter Fischer, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Oldukça üretken bir gizem ve polisiye yazarı olan Fischer, 30 yıl boyunca çok sayıda eser ortaya koymuştur. Fischer, Komiser Kolumbo dizisinin yaratıcılarından Richard Levinson ve William Link ile birlikte çalışmaya başladıktan sonra yazarlığının yanına senaristliği de eklemiştir.

Murder, She Wrote Dizisinin Yaratıcısı

1984’te CBS’in talebiyle Agatha Christie ve Miss Marple’ı tek bir karakterde eriten bir dizi için çalışmaya başlayan Fischer, Jessica Fletcher karakterini yaratmıştır. Rol için önce Jean Stapleton seçilmiş, ancak sonradan vazgeçilmiştir. Senaristlerin talebiyle bu rol, 3 kez Oscar adayı olan Angela Lansbury’ye verilmiştir. Dizinin adı ise Murder, She Wrote olmuştur.

30 Eylül 1984’te ilk bölümü yayınlanan Murder, She Wrote, TV tarihinin en başarılı dizilerinden biri olmuştur. Murder, She Wrote’un 40 bölümünü tek başına yazan Peter Fischer, 3 kez Emmy ve 1 kez de Edgar ödülü kazanmıştır. Yedi yıl boyunca dizinin başyapımcılığını üstlenmiştir.

Fischer’ın kariyeri, Murder, She Wrote ile sınırlı kalmamıştır. Marcus Welby, Stand Up, Griff, Teğmen Kojak, Baretta, Ellery Queen gibi birçok dizinin senaryolarını yazmıştır. Columbo’ya da 6 bölümlük bir katkı sunmuştur. 1987 yılında bir Murder, She Wrote spin-off’u olan Play it Again, Harry’nin yapımcılığını üstlenmiştir.

Fischer’ın Son Yılları

İlerleyen yıllarda senaryo yazmayı bırakan Fischer, kendini tamamen polisiye öykülere adamıştır. Fischer, 88 yaşında Kaliforniya’daki bir huzurevinde hayatını kaybetmiştir. Acı haberi senaristin yeğeni Jake McElrath, The Hollywood Reporter vasıtasıyla duyurmuştur.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan'ın dolandırıcılık skandalı! Yapay zeka ile görüntü ve ses taklit edildi

Erdoğan'ın dolandırıcılık skandalı! Yapay zeka ile görüntü ve ses taklit edildi