Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Magazin Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el koyuldu

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el koyuldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat ve Engin Polar için soruşturma başlattı. Devam eden soruşturmada Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el konuldu. Çiftin lüks araçları da dahil tüm mal varlığı yediemine teslim edilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el koyuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, sosyal medya fenomeni Dilan Polat, eşi Engin Polat ve aile yakınları hakkında bir soruşturma başlattı. 'Suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'suç örgütüne üye olmak', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' olmak üzere toplamda dört ayrı suçtan soruşturma açıldı.

Savcılığın elde ettiği somut delillere göre, şüphelilerin bu suçları işlediği ve suçlardan elde ettikleri mal varlıklarını gizlemeye veya aklamaya çalıştıkları belirlendi. Şüphelilerin yöneticisi olduğu 21 şirketin ve kişisel mal varlıklarının el konulması talep edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, Başsavcılığın talebi doğrultusunda şüphelilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Ayrıca belirtilen 21 şirketle ilgili şüphelilere ait tüm malvarlığı değerlerine el konulması kararı alındı. Bu şirketler arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum gibi şirketleri var.

Savcılık dosyasında yer alan bilgilere göre, tüm hesaplar ve şirketler Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelendi ve MASAK'ın raporu, Dilan Polat'ın internet üzerinden gerçekleştirdiği satışlardan elde ettiği gelirlerde vergi ödemediği ve sahte belgeler kullandığı ihtimali değerlendirildi.

Başsavcılığın talebiyle şüphelilere ait tüm mal varlıklarına el konuldu, çiftin lüks araçları dahil olmak üzere tüm malvarlığı yediemine teslim edilme kararı alındı. Ayrıca Engin Polat'ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat'ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu'un da tüm varlıklarına da el konulmasına karar verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez’den trafiği rahatlatan çalışma

Kepez’den trafiği rahatlatan çalışma