Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Magazin Ahu Tuğba’nın Cenazesinde Düşük Katılım Tepki Çekti

Ahu Tuğba’nın Cenazesinde Düşük Katılım Tepki Çekti

Yeşilçam'ın efsane ismi Ahu Tuğba, ABD'de vefat etti. İstanbul'da düzenlenen cenaze töreni dostları tarafından vefasızlık olarak nitelendirildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD’de hayatını kaybeden Yeşilçam’ın efsane ismi Ahu Tuğba, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Sanat dünyasından sınırlı katılımın olduğu cenaze töreni, yakın dostları tarafından vefasızlık olarak nitelendirildi.

Ahu Tuğba’nın Son Yolculuğu

ABD’de, kızı Anjelik Calvin ile yaşadığı evde KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Ahu Tuğba (69), uzun süren otopsi işlemlerinin ardından Türkiye’ye getirildi. Dün, Miami-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla İstanbul’a getirilen Tuğba’nın cenazesi, Beyoğlu Atlas Sineması’nda düzenlenen törenle anıldı. Törenin ardından ünlü oyuncu, Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Cenazeye Katılım Azdı: Tepkiler Yükseldi

Anma törenine katılan Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, Nuri Alço ve Serpil Çakmaklı gibi isimler, sanat dünyasından katılımın az olmasına tepki gösterdi. Serpil Çakmaklı, “Bu camianın sanatçıya olan vefasızlığı bir kez daha ortaya çıktı. Ahu Tuğba gibi bir ismin cenazesi dolup taşmalıydı. Yazıklar olsun!” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

“Annem 'Sen Allah'ın Emanetisin' Derdi”

Cenazede duygusal anlar yaşayan Anjelik Calvin, annesinin yokluğuna alışamadığını belirterek, “Onu çok seviyorum. İnşallah, çok yaşamam da ona kavuşurum. Annem bana ‘Sen Allah’ın emanetisin’ derdi. O benim sadece annemdi, sanatçılığının dışında bana her zaman destek oldu. Allah nur içinde yatırsın” dedi.

“Bu Camia Nankör”

Eski manken ve şarkıcı Serpil Örümcer, sanat camiasının Ahu Tuğba’ya vefasızlık yaptığını ifade ederek, “Bu camianın en mert kadınıydı. Bana da çok iyilikleri oldu. Bu camia yaramaz ve nankör bir camia. Yeni jenerasyon daha vefalı” açıklamasını yaptı.

“Yeşilçam’ın Başı Sağ Olsun”

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ise “Ahu Tuğba, Türk sinemasına ve toplumuna büyük katkılar yapmış bir sanatçıdır. Bugün başladığı yerde, Beyoğlu’nda, son yolculuğuna uğurluyoruz. Onun sanatı ve anıları, yüreğimizde yaşayacak. Yeşilçam’ın ve sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

“Sana Nasıl Veda Edeceğim?”

Törenin ardından Teşvikiye Camii’ne getirilen Ahu Tuğba’nın cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Anjelik Calvin, annesinin tabutuna sarılarak, “Sana nasıl veda edeceğim?” diyerek ağıt yaktı.

“Türkan Şoray Kanunlarını Yıkan Kadındı”

Ahu Tuğba’nın uzun yıllar arkadaşı olan Nuri Alço, “Dobra bir kadındı. 50 yıllık arkadaşımdı ve Türkan Şoray Kanunları’nı yıkan bir isimdi. Toprağına kavuşacak, dualarım onunla” diyerek dostunu son yolculuğuna uğurladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel'den CHP'nin maskotu Şero'ya duygusal veda

Özgür Özel'den CHP'nin maskotu Şero'ya duygusal veda