Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Magazin Ahu Tuğba Kimdir? Ahu Tuğba Öldü mü?

Ahu Tuğba Kimdir? Ahu Tuğba Öldü mü?

Ahu Tuğba'nın ABD'nin Miami kentindeki evinde hayatını kaybettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Sanatçının sağlık durumu ve yaşadığı zorluklar merak konusu oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahu Tuğba Kimdir? Ahu Tuğba Öldü mü?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba, ABD'nin Miami şehrinde yaşamını yitirdiğine dair çıkan iddialarla gündeme oturdu. 69 yaşındaki sanatçının bir süredir ileri seviye astım hastalığıyla mücadele ettiği biliniyordu. Aynı zamanda yakın zamanda geçirdiği trafik kazası sonrası ameliyat olması da dikkat çekmişti. Ancak bu iddialar, sanatçının hayranlarını derin bir üzüntüye boğdu. Ahu Tuğba'nın gerçekten yaşamını yitirdiği yönündeki haberlerin doğruluğu henüz netleşmedi.

Ahu Tuğba kimdir?

Ahu Tuğba, Türk sinemasının önemli isimlerinden biridir. İstanbul'da varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ahu Tuğba, İstanbul Amerikan Kız Lisesi'nden (Robert Kolej kız lisesi bölümü) mezun olmuştur. Eğitimine Kanada'da Concordia Üniversitesi'nde İngilizce dil bölümünde başlamış, ancak eğitimini tamamlamamıştır.

Sanat hayatına nasıl başladı?

İlk olarak 1974 yılında bir filmde kısa bir rol alarak sanat dünyasına adım atan Ahu Tuğba, 1970'lerin sonlarında Türk sinemasında tanınmaya başlamıştır. 1980'lerin başında ulusal çapta büyük bir üne kavuşmuş ve genellikle iyi kalpli fakat sefahat düşkünü karakterleri, fahişeleri veya bağımlıları canlandırarak tanınmıştır. 1987 yılında çıkardığı müzik albümüyle de adından söz ettiren Ahu Tuğba, sinema dünyasında bir dönemin simgesi haline gelmiştir.

Özel hayatı ve evlilikleri

Ahu Tuğba, kariyerinin yanı sıra özel hayatıyla da sıkça gündeme gelmiştir. On kez evlenip boşanmış olan sanatçının bir çocuğu bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Liverpool Manchester United'ı 3-0 Mağlup Etti

Liverpool Manchester United'ı 3-0 Mağlup Etti