Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kumluca KUMLUCA, KIRKMUAR YAYLASI ŞENLİKLERİ'NE 3. KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

KUMLUCA, KIRKMUAR YAYLASI ŞENLİKLERİ'NE 3. KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Kırkmuar Yaylası Şenlikleri, muhteşem bir doğa etkinliği oldu. Karacaören Mahallesi'nin güzellikleri içinde bulunan Kırkpınar Yaylası, doğa sporları severleri ve maceracıları ağırlamak için unutulmaz anılarla dolu bir mekan oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KUMLUCA, KIRKMUAR YAYLASI ŞENLİKLERİ'NE 3. KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Etkinliğe, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun organize ettiği ve desteklediği birçok katılımcı iştirak etti. Aralarında Kumluca Doğa Sporları Kulübü (KUDOSK), Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOKS) ve 11 Kasım Derneği üyeleri ile birlikte, çok sayıda yurttaş da doğanın güzelliklerini keşfetmek için bir araya geldi.

Katılımcılar, şenliğin başladığı andan itibaren özel yörük çadırlarında ağırlanarak geleneksel müzikler eşliğinde keyifli anlar yaşadılar. Kumluca Belediyesi Aşevi, lezzetli kahvaltılıklar, kavurma ve pilav gibi lezzetlerle katılımcıları şenlendirdi.

Etkinlik kapsamında yapılan dağ yürüyüşü ve kamp etkinlikleri, doğaseverlerin doğanın kucağında keyifli vakit geçirmesini sağladı. Zirve yürüyüşüne katılan dağcılar, rotaları üzerinde erimeyen bir kar kütlesiyle de karşılaştılar, ancak bu zorluğa rağmen coşku ve heyecanları hiç azalmadı.

ffbf773c-b2c9-411c-960b-247e72141cd5-w

KUDOSK Dernek Başkanı Muttalip Demiröz, etkinliğin her yıl olduğu gibi bu yıl da mükemmel bir şekilde organize edildiğini belirterek, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Serbay Kocababa da ilk defa katıldığı etkinliğin farklı ve keyifli bir deneyim olduğunu söyleyerek, gelecek yıllarda da katılmaya devam etmeyi planladığını ifade etti. Şaban Akgedik de her yıl etkinliğe katılmayı düşündüğünü ve organizasyonun harika bir atmosferde gerçekleştiğini vurguladı.

Eren Zeybekoğlu ise üçüncü düzenlenen şenliklerin heyecanının yüksek olduğunu dile getirerek, Türk Yörük Kültürünün etkinlik aracılığıyla dünyaya doğru şekilde tanıtılmasını umut ettiğini ifade etti. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Zeybekoğlu, en büyük teşekkürü Mustafa Kemal Atatürk'e yöneltti.

Kırkmuar Yaylası Şenlikleri, doğa ve sporun bir araya geldiği, dostluk ve dayanışmanın ön plana çıktığı unutulmaz bir etkinlik olarak katılımcıların kalplerinde iz bıraktı. Kumluca Belediyesi'nin bu tür etkinlikleri düzenleyerek doğa ve spor tutkunlarını bir araya getirmesi, bölgedeki doğal güzelliklerin tanıtımına ve korunmasına da katkı sağladı.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Portakal Film Festival Okul Kayıtları Başladı      

Altın Portakal Film Festival Okul Kayıtları Başladı