Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Yeşilçam efsanesi Adile Naşit'in hayatı film oluyor

Yeşilçam efsanesi Adile Naşit'in hayatı film oluyor

Yeşilçam'ın efsanevi isimlerinden Adile Naşit'in hayatı, beyaz perdeye taşınıyor. "Hababam Sınıfı", "Neşeli Günler", "Gülen Gözler" gibi unutulmaz filmlerdeki rolleriyle tanınan usta oyuncunun hayatını anlatan "Adile" adlı film, senaryo yazarı Gani Müjde tarafından kaleme alınacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeşilçam efsanesi Adile Naşit'in hayatı film oluyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Filmde, Adile Naşit'in 25 ile 35 yaş aralığındaki dönemi detaylı bir şekilde işlenecek. Usta oyuncunun hayatını beyaz perdeye taşıyacak olan film için, Adile Naşit'e benzerlik gösteren ve güçlü oyunculuk performansına sahip bir ismin arayışı devam ediyor.

Kadrosu çok geniş 

Gani Müjde'nin senaryosunda, Naşit'in oğlu ve ailesiyle olan ilişkilerinin yanı sıra, ünlü dostlarıyla yaşadığı anılara da geniş bir yer verilecek. Bu kapsamda, Müjde Ar, Ayşen Gruda, Kartal Tibet, Perran Kutman, Ertem Eğilmez, Gazanfer Özcan, Halit Akçatepe, Haldun Dormen, Gönül Ülkü, Münir Özkul, Yılmaz Gruda, Muhsin Ertuğrul, Erol Simavi, Muammer Karaca, Sadık Şendil ve Şevkiye May gibi önemli isimlerin benzerlerine filmde yer verilmesi planlanıyor.

scale_1200

Film çekimlerinin ocak ayında başlaması beklenirken, "Adile" filminin geniş bir oyuncu kadrosuyla dikkat çekeceği belirtiliyor.

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit nerde öldü? 

Adile Naşit, 17 Haziran 1930 tarihinde İstanbul'da doğdu ve 57 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kalın bağırsak kanseri nedeniyle yaşamını yitiren usta oyuncunun cenaze töreni, 13 Aralık 1987 tarihinde Şişli Cami'sinde düzenlendi ve ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi. Adile Naşit'in hayatını konu alan "Adile" filmi, Yeşilçam'ın altın yıllarını ve usta oyuncunun unutulmaz anılarını beyaz perdeye taşıyacak.

maxresdefault

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
O fenomenler de zengin hayatlarına veda mı edecek?

O fenomenler de zengin hayatlarına veda mı edecek?