Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Sardes Antik Kenti’ndeki kazılarda 160’ıncı yıl

Sardes Antik Kenti’ndeki kazılarda 160’ıncı yıl

Manisa’nın Salihli ilçesi, Lidya Krallığı’nın Başkenti Sardes Antik Kenti'nde kazı çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sardes Antik Kenti’ndeki kazılarda 160’ıncı yıl
KAYNAK: İHA

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Sart Mahallesi'nde yer alan ve Lidya Krallığı'nın başkenti olan Sardes Antik Kenti'nde, 160 yıldır süren kazı çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Devlet güvencesinde paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Sardes, tarihin derinliklerine ışık tutan önemli bulgularla dikkat çekiyor.

A W265768 07

50 Yıl Önce Keşfedilen Anıtsal Sur Duvarı Turizme Kazandırılacak

Bu yıl gerçekleştirilen kazılarda, yaklaşık 50 yıl önce keşfedilen ancak kerpiç yapısı nedeniyle bugüne kadar ortaya çıkarılamayan 2 bin 700 yıllık anıtsal sur duvarı üzerinde yoğunlaşıldı. Akdeniz ve Anadolu coğrafyasında eşi benzeri olmayan, 20 metre genişliğinde ve 14 metre yüksekliğindeki bu anıtsal sur duvarı, önümüzdeki yıldan itibaren turizme kazandırılmayı hedefliyor.

A W265768 01

Kazı Başkanı Prof. Dr. Nicholas Cahill: 'Anıtsal Sur Duvarı, Lidyalıların Gücünü Gösteriyor'

Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Kazı Başkanı Prof. Dr. Nicholas Cahill, sur duvarının Lidyalıların güç ve büyüklüğünü simgelediğini belirtti. Prof. Dr. Cahill, 'Bu sur, Lidyalıların Mezopotamyalılar kadar güçlü olduklarını göstermek amacıyla inşa edilmiş olabilir. Kerpiç malzemeden yapılan bu sur duvarı, genişliği ve yüksekliğiyle diğer antik kentlerdeki surlardan çok daha büyük bir yapıya sahip' dedi.

A W265768 04

Lidya Krallığı'nın Başkentinden Günümüze: Sardes Antik Kenti'nin Önemi

Sardes Antik Kenti, 5 bin yılı aşkın bir süredir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu süreçte Lidya, Pers, Helenistik, Roma, Bizans gibi birçok kültürden eserler barındırmıştır. Antik kentteki kazı çalışmaları, Lidya Krallığı'nın paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen bu önemli merkezi daha da gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan'da Orman Yangını: Atina Sınırına Kadar Yayıldı

Yunanistan'da Orman Yangını: Atina Sınırına Kadar Yayıldı