Adaylar yarışmaya www.kisafilmuzunetki.org adresinden 17 Kasım’a kadar başvurabilecek. Yarışmada birinciye 60 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye de 25 bin TL ödül verilecek.
Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek için 2016’dan beri düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın bu yılki başvuruları başladı. Bu sene 8’incisi yapılacak yarışmanın teması “su krizi” olarak belirlendi. Yarışma, “Kısacası Susuzluk Çekiyoruz” sloganı ile düzenlenecek. Yarışmanın başvuruları 17 Kasım’a kadar devam edecek. Yarışmaya başvuracak eserlerin en fazla 5 dakika uzunluğunda olması ve ‘su krizi’ konusunu ele alması gerekiyor. Eserler, öncelikle ön jüri tarafından değerlendirilecek ve finale kalan en az 10 en fazla 15 eser arasından jüri son değerlendirmeyi yapacak.
Yarışmaya başvuran eserlerin yönetmen (eser sahibi) veya yapımcısından en az birisinin Türkiye Cumhuriyeti veya K.K.T.C. vatandaşı olması gerekiyor. Bir kişinin birden fazla eser ile başvurabileceği yarışmaya daha önce herhangi bir yerde gösterilmemiş ve ödül almamış eserler kabul edilecek. Eser sahiplerinin bugüne kadar çektiği herhangi bir uzun metraj filminin olmaması şartı bulunuyor. Yarışma temasına en uygun şekilde eserini hazırlayan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan kısa filmlerin birincisi 60 bin TL, ikincisi 40 bin TL, üçüncüsü 25 bin TL’nin sahibi olacak. Sosyal Etki Ödülü de bu yıl ilk kez 25 bin TL ile ödüllendirilecek. Yarışmaya www.kisafilmuzunetki.org adresinden başvurulabilecek.
8’inci kez düzenlenecek yarışmaya ilişkin yazılı açıklama yapan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, şunları ifade etti:
“DÜNYANIN VE ÜLKEMİZİN EN ACİL ORTAK SORUNLARINDAN BİRİ OLAN SU KRİZİ KONUSUNA ODAKLANMAYA KARAR VERDİK”
“Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın bu yılki temasını tüm dünyanın acil ve ortak sorunlarından biri olan ‘su krizi’ olarak belirledik. Dünyada yaklaşık 2 milyar insan temiz içme suyu kaynaklarına erişemiyor. Her yıl 1,4 milyon kişi ise güvenli olmayan içme suyu ve sanitasyon eksikliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünya Su Stresi Haritası’na (WRI) göre 2040 yılına geldiğimizde Türkiye, su kıtlığından en fazla etkilenecek ülkelerden biri haline gelecek. Su krizi konusunda ülkemiz ‘yüksek derecede’ en riskli ikinci kategoride yer almaya devam ediyor. Sabancı Vakfı olarak biz de araştırma, paydaş toplantıları ve ön hazırlık süreci sonunda dünyanın ve ülkemizin en acil ortak sorunlarından biri olan su krizi konusuna odaklanmaya karar verdik. Bunun için de hem sanatçıları harekete geçirecek hem de toplumda farkındalık ve ortak bir bilinç uyandıracak ‘Kısacası Susuzluk Çekiyoruz’ sloganını seçtik. Sanatın toplumsal konular üzerinde çok güçlü etkisinin olduğu bilinciyle, bu önemli konuda farkındalık yaratabileceğimize inanıyoruz. Adayların hem bu soruna hem de çözüme odaklanacakları eserlerini şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması Sanat Yönetmeni Zeynep Atakan da şunları kaydetti:
“YARIŞMA, FİNALE VE MARKET SEÇKİSİNE KALAN TÜM FİLMLER İÇİN KENDİLERİNİ ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA GÖSTERME İMKÂNI SAĞLIYOR”
“Bu yıl 8. kez gerçekleşecek olan yarışmanın temasının çok önemli olduğunu düşünüyor ve temayı film yaratıcıları için çok değerli bir içerik yaratma fırsatı olarak görüyorum. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, finale ve market seçkisine kalan tüm filmler için kendilerini ulusal ve uluslararası alanda gösterme imkânı sağlıyor. Katılanlar, filmleriyle hem kendi mesleki kariyerlerinde önemli bir hamle yapacaklar, hem de yarattıkları farkındalıkla bugüne ve gelecek yıllara sanat yoluyla değerli bir eser bırakmış olacaklar. Hatta eserleri, geleceğe şimdiden yazılmış bir mektup gibi düşünülebilir.”
ANKA