Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Orhan Taylan kimdir? Neden vefat etti?

Orhan Taylan kimdir? Neden vefat etti?

Ressam ve heykeltıraş Orhan Taylan, tedavi gördüğü İstanbul Topkapı'daki Koç Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orhan Taylan kimdir? Neden vefat etti?

Ressam ve heykeltıraş Orhan Taylan, Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden biriydi. 1960 yılında Ankara'da doğan Taylan, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldı. Sanat kariyeri boyunca birçok ulusal ve uluslararası sergiye katıldı. Orhan Taylan'ın eserleri, soyut ve sembolik öğeleri bir araya getiren özgün bir tarza sahipti. Sanat anlayışı, sıkça doğa ve insan temasını işlemesiyle biliniyordu.

Taylan, sadece resim sanatıyla değil, aynı zamanda heykel alanında da önemli çalışmalara imza atmıştır. Sanatsal yeteneği ve özgün bakış açısıyla tanınan bir sanatçı olarak saygı görmüştür.

Orhan-Taylan-Sergisi-Bodrum-Touch-Sanatta2-846x1024

Orhan Taylan neden vefat etti ?

Orhan Taylan, zatürre ve yüksek kan şekeri gibi sağlık sorunları nedeniyle bir süredir İstanbul-Topkapı'daki Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmekteydi. Ne yazık ki, bu sağlık sorunlarına karşı verdiği mücadeleyi kazanamayarak yaşamını yitirdi.

Cenazesi ne zaman ?

Türk sanat dünyası, Orhan Taylan'ın kaybıyla büyük bir sanatçıyı ve düşünürü kaybetmiş oldu. Cenazesi 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da en düşük kira fiyatları şaşırtıyor

İstanbul'da en düşük kira fiyatları şaşırtıyor