Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri Anadolu'nun Tarihine Işık Tutuyor

Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri Anadolu'nun Tarihine Işık Tutuyor

Kayseri-Sivas kara yolu üzerinde bulunan Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri'nde, geçmişi 6 bin yıl öncesine dayanan önemli arkeolojik keşifler yapılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri Anadolu'nun Tarihine Işık Tutuyor
KAYNAK: İHA

Kayseri-Sivas kara yolu üzerinde bulunan Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri'nde, geçmişi 6 bin yıl öncesine dayanan önemli arkeolojik keşifler yapılıyor. Kazıların başkanlığını yürüten Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, bu yılın kazılarının 76. yılına girdiklerini belirterek, "Bu yıl özellikle Kültepe'nin Asurlu tüccarlar öncesi dönemine odaklanacağız. Bu dönemde Anadolu'nun ve Kültepe'nin yaşamını ve ticari hayatını inceleyeceğiz" dedi.

A W241784 04

Kazılar, Tarihi 4 Bin 200 Yıl Öncesine Dayanan Krallığın Sonunu Araştıracak

Prof. Dr. Kulakoğlu, bu yılki kazıların özellikle 4 bin 200 yıl önce yanıp yıkılan bir krallığın sonunu araştıracağını vurgulayarak, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yerel yönetimlerin desteğiyle gerçekleştirilen kazılarda, büyük anıtsal yapıların yanıp yıkılması ve krallığın sonu gibi önemli olayları aydınlatmaya çalışacağız" diye konuştu.

A W241784 03

Tarihi Verilerle Anadolu'nun Ticari Canlılığını Anlamak

Kazıların devam edeceği 6 aylık süreçte, özellikle Karum alanında Asurlu tüccarlarla Anadolu insanının bir arada yaşadığı dönemleri detaylı olarak incelemeyi hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kulakoğlu, "Kazılarımızda elde edeceğimiz verilerle Anadolu'nun ticari canlılığını ve bu dönemlerdeki yaşam tarzını daha iyi anlamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırıkkale'de Hitit İmparatorluğu'na Ait Kraliyet Mührü Bulundu

Kırıkkale'de Hitit İmparatorluğu'na Ait Kraliyet Mührü Bulundu