Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kars'taki Tarihi Binada Yetişen Ağaç Şaşkınlık Yarattı

Kars'taki Tarihi Binada Yetişen Ağaç Şaşkınlık Yarattı

Kars'ta, Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan tarihi binanın duvarlarında ve bacasında yetişen ağaçlar, binanın yıkılma tehlikesini artırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kars'taki Tarihi Binada Yetişen Ağaç Şaşkınlık Yarattı
KAYNAK: İHA

Kars'ta, uzun yıllar boyunca boş bırakılan ve Ruslar tarafından inşa edilen tarihi bir binanın duvarlarında ve bacasında çıkan ağaçlar, görenleri hayrete düşürüyor. Binanın içinde kök salan bu ağaçlar, tarihi yapının yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Önemli Tarihi Bina Sahipsizlik Nedeniyle Yıkılma Tehlikesinde

Kentin en önemli tarihi binalarının bulunduğu ve ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin uygulandığı Haydar Aliyev Caddesi üzerinde yer alan bu bina, sahipsizlik ve duyarsızlık nedeniyle yıkılma riski taşıyor. Özel mülk statüsünde olması sebebiyle herhangi bir müdahale yapılamayan bu tarihi yapı, sahiplerinin ilgisizliği yüzünden hızla çökme noktasına geliyor.

A W231350 04

Tarihi Yapının Motifleri Ve Camları Hasar Gördü

Duvarlarındaki motifler tahrip olan, camları kırılan ve arka duvarlarının bir kısmı çöken tarihi bina, defalarca yangına da maruz kaldı. Çatısı ve tahta kısımları da yanan bu yapı, geleceğinin ne olacağı konusunda belirsizlik taşıyor.

A W231350 03

Halk Yetkililerden Yardım Bekliyor

Baltık mimarisi özellikleri taşıyan bu tarihi binanın üzerinde yetişen ağaçların temizlenmesini talep eden vatandaşlar, yetkililerin tarihi binanın sahipleriyle irtibata geçerek bir an önce koruma altına alınması gerektiğini vurguluyor. Valilik Hizmet Binası'na 150-200 metre mesafede bulunan bu yapının, üzerindeki ağaçlardan arındırılması bekleniyor. Eğer gerekli önlemler alınmazsa, ağaç köklerinin verdiği zarar nedeniyle bu tarihi bina tamamen yıkılacak ve yok olacak.

A W231350 02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa'da Altın İade Olayı: Sosyal Medyada Yankı Uyandırdı

Muratpaşa'da Altın İade Olayı: Sosyal Medyada Yankı Uyandırdı