Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Gaziantep' de Emine Kasap Karakoç'un büyüleyici döngü konulu sergisi

Gaziantep' de Emine Kasap Karakoç'un büyüleyici döngü konulu sergisi

SANKO Sanat Galerisi, Emine Kasap Karakoç'un göz alıcı eserleriyle donatıldı! Akrilik ve yağlı boya tekniğiyle hazırlanan "Döngü" temalı sergi, sanat ve sporun toplum gelişimine dair önemli mesajlar içeriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gaziantep' de Emine Kasap Karakoç'un büyüleyici döngü konulu sergisi
KAYNAK: İHA

Gaziantep, 18 Kasım 2023 - SANKO Sanat Galerisi, ünlü ressam Emine Kasap Karakoç’un akrilik ve yağlı boya tekniğiyle hazırladığı "Döngü" temalı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

AW078950_05

Sergi açılışında konuşan Karakoç, sanat ve sporun toplum gelişimi için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Aileler ve öğretmenler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sanat ve sporun herhangi bir dalına mutlaka yönlendirmeli” dedi.

Doğanın döngüsü ön plana çıkarılmak isteniyor

Sanatçının eserleri, en saf ve temiz duyguların kaynağı olarak gördüğü anne karnındaki canı vurguluyor. Karakoç, eserlerinin felsefesini ve konusunu sanatseverlerle buluşturarak doğanın döngüsünü ön plana çıkarıyor.

AW078950_03

Sanatçılar toplumun her kesimi tarafından destek görmelidir

Karakoç, konuşmasında, “Sanat ve sanatçılar, toplumun her kesimi tarafından destek görmelidir. Toplumların gelişiminde sanat önemli bir yere sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Gençlerimizin estetik duygusu, planlı ve düzenli olma, hayatta ilerleme gibi alışkanları sanat derslerinde kazandırılır. Bu bakımdan sanatın daha ileriye gitmesi ve toplumda yaşayan bireylerin geçmiş ile gelecek kuşaklar arasındaki kuvvetlendirmesi için toplumun her kesimine büyük görev düşmektedir.” şeklinde konuştu.

AW078950_02

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev'in de katıldığı sergi açılışında, sanatseverler Karakoç'un 20 eserini inceleme fırsatı bulacaklar.

Emine Kasap Karakoç'un “Döngü” temalı kişisel resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 1 Aralık 2023'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

AW078950_01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı var

Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı var