Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Dünyanın en ünlü kuleleri

Dünyanın en ünlü kuleleri

Dünyanın en ünlü kuleleri, tarihsel ve mimari önemleriyle öne çıkan yapılar arasında yer alır. Dünya üzerinde muhteşem mimariye sahip kuleler vardır. Bu kulelerin birkaçını sizler için derledik işte bu kuleler dünyanın en iyileri.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın en ünlü kuleleri
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Dünya genelinde birçok etkileyici kule bulunmaktadır. Bu kuleler hem tarihsel hem de mimari açıdan büyüleyici yapılarıyla ünlüdür. İşte dünyanın en ünlü kulelerinden bazıları:

eyfel

  • Eiffel Kulesi (Paris, Fransa): Fransa'nın başkenti Paris'in sembolü olan Eiffel Kulesi, Gustave Eiffel tarafından inşa edilmiş ve 1889'da tamamlanmıştır. Fransa'nın en ikonik yapısıdır.

pissa kulesi

  • Pisa Kulesi (Pisa, İtalya): Pisa Kulesi, İtalya'nın Pisa şehrinde bulunan eğik bir kuledir. 14. yüzyılda inşa edilmiştir ve dünyanın en ünlü eğik kulelerinden biridir.

london

  • Londra Kulesi (Londra, İngiltere): Londra Kulesi, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan tarihi bir kuledir. 1078'de inşa edilmiştir ve Thames Nehri kıyısında yer alır.

burjkhalifia

  • Burj Khalifa (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri): Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa, Dubai'de yer almaktadır. 828 metreye ulaşan bu gökdelen, modern mimari harikasıdır.

Tokyo Skytree

  • Tokyo Skytree (Tokyo, Japonya): Tokyo Skytree, Tokyo'nun sembolik bir kulesidir ve Japonya'nın en yüksek televizyon kulesidir. 2012 yılında tamamlanmıştır.

CN Tower

  • CN Tower (Toronto, Kanada): Kanada'nın Toronto şehrinde bulunan CN Tower, 553 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek serbest duran yapılarından biridir.

İstanbul Kız Kulesi

  • İstanbul Kız Kulesi (İstanbul, Türkiye): İstanbul Boğazı'nda yer alan Kız Kulesi, şehrin sembolik yapılarından biridir. Tarihi oldukça eskiye dayanır.

Sidney Kulesi

  • Sidney Kulesi (Sidney, Avustralya): Sidney Kulesi, Sidney'in sembolüdür ve 1932'de tamamlanmıştır. Sidney Limanı'ndan muhteşem manzaralar sunar.

Berlin TV Kulesi

  • Berlin TV Kulesi (Berlin, Almanya): Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan bu televizyon kulesi, 368 metre yüksekliğiyle şehir manzaraları sunar.

Köln Katedrali

  • Köln Katedrali (Köln, Almanya): Köln Katedrali, Almanya'nın Köln şehrinde bulunan gotik tarzdaki büyüleyici bir katedraldir ve dünya çapında tanınır.

Bu kuleler, dünyanın dört bir yanında ziyaretçileri büyülemeye devam eden mimari harikalardır. Dünya genelinde farklı kültürlerin ve tarihlerin yansımalarını sunarlar ve her biri kendi benzersiz hikayeleriyle ünlüdürler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lakers LeBron’la Suns’ı devirdi

Lakers LeBron’la Suns’ı devirdi