Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Adana Çukurova'da taş sanata dönüşüyor

Adana Çukurova'da taş sanata dönüşüyor

Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü'ne bağlı Atatürk Kadın Yaşam Köyü'nde kadınlar taş oyma sanatı ile unutulmaya yüz tutmuş değerleri canlandırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Çukurova'da taş sanata dönüşüyor
KAYNAK: İHA

Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü'ne bağlı Atatürk Kadın Yaşam Köyü, kadınlara meslek ve hobi kursları sunarak aile bütçesine destek verirken, aynı zamanda kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Türk sanatlarını yaşatıyor. 'Taş Bebek Yapımı've 'Tokat Tahta Baskı' kursları büyük ilgi görüyor.

Taş Bebeklerin Büyüleyici Dünyası

Geleneksel kıyafetler içindeki Anadolu insanını tasvir eden taş bebek yapımı kursları, doğadaki çakıl taşlarından üretilen bebeklerle hayranlık uyandırıyor. Kurslarda üretilen bebekler, taş motifli biblolar ve süs eşyaları geri dönüşüm yoluyla sanat eserine dönüştürülüyor. Renkli kıyafetler, sevimli yüz hatları ve ilginç desenlerle süslenen ürünler, burada değerli sanat eserine dönüşüyor.

A W256363 01

650 Yıllık El Sanatı: Tokat Tahta Baskı

Tokat Tahta Baskı kursunda, kadınlar tahta parçalarından model kalıpları oluşturarak tekstil ürünlerine renkli baskılar yapmayı öğreniyor. 650 yıllık geleneksel el sanatlarından biri olan Tokat Tahta Baskı, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olarak hayal gücü ve becerinin birleştiği görülmeye değer eserler ortaya çıkarıyor.

A W256363 03

Gelecek Kuşaklara Aktarılması Gereken Miras

Kültür Bakanlığı Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatlar Öğretmeni Meltem Koyunoğlu, 'Rusların matruşkası dünya çapında tanınırken, taş bebeklerimizin ve Tokat Tahta Baskı sanatının da tanıtılıp gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti. Koyunoğlu,'Çukurova Belediyesi kültür ve sanatı yaşatmak, kadınlara yeni iş imkanları sunmak adına çok önemli hizmetler sunuyor' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kenan Işık Öldü Mü? Kenan Işık Kaç Sene Komada Kaldı? Kenan Işık Kimdir? Kenan Işık Neden Öldü?

Kenan Işık Öldü Mü? Kenan Işık Kaç Sene Komada Kaldı? Kenan Işık Kimdir? Kenan Işık Neden Öldü?