Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Çanakkale’nin Simgesi Yenilendi

Çanakkale’nin Simgesi Yenilendi

Çanakkale'nin simgesi haline gelen 'Dur Yolcu' yazısının bayrak direği, rüzgara karşı daha dayanıklı hale getirilmek üzere yenilendi. Bu önemli değişiklik, Çanakkale Boğazı'nda dalgalanan Türk bayrağını daha güçlü kılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çanakkale’nin Simgesi Yenilendi
KAYNAK: İHA

Çanakkale Boğazı'nın ve şehrin simgelerinden biri olan 'Dur Yolcu' yazısının bayrak direği, rüzgara karşı direncin artırılması amacıyla yenilendi. 55 metre büyüklüğündeki bu direğe çekilen 10x15 metre ebadındaki yeni Türk bayrağı, Çanakkale Boğazı'nın şiddetli rüzgarlarında dalgalanmaya başladı.

A W222452 07

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Süren Çalışmalar

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ve savaş adımlarını sürdürüyor. 109 yıl önce düşmanın yayılmasın ve Çanakkale Boğazı'nda yazılan destanı hatırlatan 'Dur Yolcu' yazısının içerdiği alandaki bayrak dizini, değiştirilebilen bir yedek parçası olarak değiştirildi. Kentin simgelerinden biri olan Kilitbahir köyü sırtlarında, Çanakkale Boğazı'nın en hakim bölgesinde bulunan bu bayrak direği, Yedek Subay Seyran Çebi tarafından yapıldı ve Necmettin Halil Onan'a ait şiirin dizelerini sunuyor.

A W222452 08

Rüzgar Karşı Daha Dayanıklı Bayrak Direği

55 metre yüksekliğe sahip bayrak direğindeki yenilenen Türk bayrağı , Çanakkale Boğazı'nın şiddetli rüzgarlarıyla dalgalanmaya başladı. Konuyla ilgili olarak Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Tarihi Alanımızın sembollerinden 'Dur Yolcu' başta olmak üzere 30 metreden yüksek tüm bayrak direklerimizin ve gönderilen bayraklarımızın rüzgara karşı direncini artırmak için çalışmalar başlatıldı. Tüm zorluklara rağmen ilki, 'Dur Yolcu' bayrak direktifinde tamamlandı. Bayrağımızın gönderilmesinin ardından Conkbayırı ve Şehitler Abidesi'nin de içinde yer aldığı toplam 10 adet bayrak direği de çalıştırılmaya başlandı” denildi.

A W222452 03A W222452 02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih’te Türkçe öğretmeni silahlı saldırı sonucu öldürüldü katil Aksaray’da yakalandı

Fatih’te Türkçe öğretmeni silahlı saldırı sonucu öldürüldü katil Aksaray’da yakalandı