Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Ayağına asma kilit bağlayıp gömmüşler

Ayağına asma kilit bağlayıp gömmüşler

Polonya'da, 17. yüzyıla ait çocuk mezarı kalıntılarının ortaya çıkarılması, o dönemin doğaüstü inançlarını ve garip gömü geleneklerini aydınlatan ilginç bir keşif sunuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayağına asma kilit bağlayıp gömmüşler
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Polonya'da, 17. yüzyıla ait kalıntıları ortaya çıkarılan bir çocuk mezarı, dönemin doğaüstü inançlarını yansıtan ilginç uygulamalara işaret ediyor. Pien köyündeki bir mezarlıkta bulunan bu kalıntılar, ölümden sonra ve hatta yaşamları boyunca korkulan veya farklı davranan insanların gömüldüğü bir mezarlığa ait olduğunu düşündürmektedir.

Asma kilitle gömüldü

Araştırmacı Dariusz Polinski, bu çocuğun muhtemelen bir 'vampir' olarak kabul edildiğini ve mezardan çıkmasını engellemek amacıyla ayağının altına üçgen bir demir asma kilidiyle yüzüstü gömüldüğünü açıkladı. Bu uygulama, insanların onun tarafından ısırılmasından ve kanlarının içilmesinden korktuğunu gösteriyor.

polonyadaki vampir mezarlığı

Boynuna ve gırtlak bölgelerine taşlar konulmuş

Polinski, bu dönemde "yaşayan ölüleri durdurmak" için başka yöntemlerin de kullanıldığını belirtiyor. Örneğin, bazı ölülerin boyun ve gırtlak bölgelerine taşlar konularak gömüldüğünü kaydetti.

Bu keşif, o dönemin doğaüstü inançlarını ve toplumun bu tür korkularla nasıl başa çıkmaya çalıştığını anlamamıza yardımcı oluyor. Arkeologlar, tarihi kalıntılar üzerinden geçmişin sırlarını çözmeye devam ediyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor Ziraat Türkiye Kupası hazırlıklarına başladı

Antalyaspor Ziraat Türkiye Kupası hazırlıklarına başladı