Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Aşık Veysel'in vefatının üzerinden 50 yıl geçti

Aşık Veysel'in vefatının üzerinden 50 yıl geçti

50 yıl önce 78 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel vefatının 50’inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aşık Veysel'in vefatının üzerinden 50 yıl geçti

 Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölüm yıldönümünde Şarkışla ilçesine bağlı Sivri alan köyündeki mezarı başında anma programı düzenlendi. Programa Sivas Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, Şarkışla Kaymakam Vekili Muhammed Taha Büyükserin, Aşık Veysel'in yakınları, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Aşık Veysel Şatıroğlu için dualar edildi ve mezarına karanfiller bırakıldı. Daha sonra Aşık Veysel Müzesi ziyaret edildi.

"İnanılmaz ve çok zor bir hayat yaşadı"
Sivas Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk ise Aşık Veysel'in inanılmaz ve çok zor bir hayat yaşadığını ifade ederek, "UNESCO kendisini anma etkinliği programına aldı ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2023 yılı Aşık Veysel yılı olarak ilan edildi. Aşık Veysel Sivrialan köyünde doğdu ama bütün Türkiye'nin ve dünyanın tanıdığı bir şahsiyet oldu. İnanılmaz ve çok zor bir hayat yaşadı. Yedi yaşında kör oldu, çok zorluklar yaşadı ama yüreğiyle görmeyi ve yazmayı başardı, eserler bıraktı, büyük bir ozan, halkbilimci ve düşünür oldu."

"Arkadaşları onu hatırlıyor"
Aşık Veysel Şatıroğlu'nun kızı Hayriye Özer ise yaptığı kısa konuşmada Şatıroğlu'nun kızı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek "dostları onu unutmaz" dedi.

İHAAW852667_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son dakika... İstanbul'da FET* operasyonu: 14 gözaltı

Son dakika... İstanbul'da FET* operasyonu: 14 gözaltı