Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Antalya Kaleiçi sokakları renklendi

Antalya Kaleiçi sokakları renklendi

Antalya'nın tarihi bölgesi Kaleiçi, Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali ile renklendi. Geleneksel korteji, Atatürk Caddesi'nden başlayarak Kaleiçi sokaklarına uzandı ve Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Kaleiçi sokakları renklendi
KAYNAK: Muratpaşa Belediyesi/Bülten

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın önderliğinde gerçekleşen Kaleiçi Old Town Festivali, tarihi bölgenin surları boyunca Atatürk Caddesi'nden başlayarak Kaleiçi'nin sokaklarına uzanan geleneksel korteji ile başladı. Bu özel etkinlik, Kaleiçi'nin tarihine tanıklık eden medeniyetlerin izlerini paylaşmayı hedefleyen bir girişim olarak başlatılmıştı.

Eğlenceli'nin kalbi yine Kaleiçi'nde attı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamalarına ev sahipliği yaparak coşku dolu bir gece yaşatan festivalde, dünyanın dört bir yanından gelen 40 şehir heyeti bir araya geldi. Kortej geçişi için özel olarak süslenen sokaklar, kırmızı beyaz bayraklarla donatıldı ve bando eşliğinde gerçekleşen geçiş büyük bir ilgiyle karşılandı. Dans gösterileri, jonglörler ve diğer performans grupları, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Korteje, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal da katıldı. Başkan Uysal,

"Kaleiçi'ni dünya ile paylaşmak için buradayız. Turizmle 12 ay iş, aş üretiyoruz ve Cumhuriyetimizin değerlerini dünyaya aktarıyoruz. Bu harika bir gün" dedi. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayan Uysal, "Bizim cumhuriyetimiz, modern Türkiye Cumhuriyeti olarak dünya ile barışık, insan haklarına dayalı, kadın-erkek eşitliği gibi değerleri benimseyen özel bir cumhuriyettir. Bizim Cumhuriyetimiz, bir kültür mirasıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun, nice yüzyıllar kutlansın" şeklinde konuştu.

Kortejin ardından festivalin ikinci günü, tarihi Hadrian Kapısı'nda düzenlenen dans gösterileri ve Yaşlı Amca konseri ile eğlence devam etti. Kaleiçi Old Town Festivali, tarihi ve kültürel değerleri kutlama amacıyla Antalya halkını bir araya getirirken, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir vurgu yaparak tarihi bir etkinliğe dönüştü.f

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer'de 100 kişilik Türk Halk Müziği Cumhuriyet Korosu konseri

Kemer'de 100 kişilik Türk Halk Müziği Cumhuriyet Korosu konseri