Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Antalya Kaleiçi Old Town Festivali! Böyle bir gala görülmedi

Antalya Kaleiçi Old Town Festivali! Böyle bir gala görülmedi

Antalya'nın tarihi bölgesi Kaleiçi, bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali'nin açılış galasına ev sahipliği yaptı. Antalya'da önemli bir gelenek haline gelen bu festival, UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan bu muazzam bölgenin tarih ve kültür zenginliğini kutlamak için bir fırsat sunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Kaleiçi Old Town Festivali! Böyle bir gala görülmedi
KAYNAK: İHA

Antalya'nın tarihi Kaleiçi bölgesinde düzenlenen 8. Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, muhteşem bir açılış galası ile başladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Antalya Valisi Hulusi Şahin'in yanı sıra festival için Antalya'ya gelen 40 farklı ülkeden heyetler ve pek çok ünlü sima katıldı.

24 saat eğlence

Başkan Uysal, bu yıl 8. kez düzenlenen festivalin, UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Kaleiçi ve birçok önemli antik kentle turizm hareketini teşvik ettiğini vurguladı. Ayrıca Kaleiçi'nin artık yılın her günü 24 saat açık, sürekli iş ve aş üreten bir bölge haline geldiğini dile getirdi. Festivalin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ile birleştirilerek, Cumhuriyet'in değerlerini vurgulamayı amaçladığını belirtti.

Vali Şahin, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve geleceğe aktarılmasının önemine değinerek, festivalin bu alandaki çalışmaları paylaşma fırsatı sunduğunu belirtti.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Bakan Ataoğlu, festivalin farklı kültürlerin buluştuğu bir platform olduğunu ve bu sayede geçmişin gelecekle nasıl birleştiğini gösterdi.

29 Ekim’de sona erecek
Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlendiği Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, 29 Ekim’de sona erecek. Festivalle antik kentin sokakları ve meydanlarıyla 33 ayrı noktasında 103 etkinlik düzenlenecek

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meme kanseri riski hafife almayın!

Meme kanseri riski hafife almayın!