Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis Yeşil Sol'da isim değişikliği! En güçlü olasılık HEDEP

Yeşil Sol'da isim değişikliği! En güçlü olasılık HEDEP

Yeşil Sol Parti, yarın gerçekleştireceği kongre ile önemli değişimlere kapı aralıyor. Eş Genel Başkanlarının görev değişikliklerinin yanı sıra, partinin geleceğine dair belirleyici bir adım olarak yeni isim de kamuoyu ile paylaşılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeşil Sol'da isim değişikliği! En güçlü olasılık HEDEP
MUHABİR: Kamer Durdu

Yeşil Sol Parti, yarın gerçekleştireceği 4. Olağan Büyük Kongre öncesinde büyük değişikliklere hazırlanıyor. Kongre, eş genel başkanlarının yanı sıra Parti Meclisi'nde (PM) yüzde 90 oranında değişikliklere sahne olacak. Uzun süredir üzerinde tartışılan isim değişikliği konusu da kongrede netlik kazanacak.

Parti, isim değişikliği için birçok öneriyi değerlendirdi. 'Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi', 'Halkların Eşitlik Partisi', 'Demokratik Halklar Partisi' gibi birçok isim öne çıktı. Ancak, 'Halkların Eşitliği ve Demokrasi Partisi (HEDEP)' ismi, en fazla kabul gören öneri olarak öne çıktı.

Parti kaynakları, bu ismin 'Kürt siyasetinde öze dönüş' ve Kürt siyasetinin geçmişine saygı gösterme amacı taşıdığı için olumlu bir karşılık bulduğunu belirtti. Ayrıca, yeni ismin yarın gerçekleştirilecek kongrede duyurulmasının yanı sıra, parti logosunun da tanıtılması planlanıyor. Bu adım, parti için taze bir başlangıç ve ideolojik bir vurgu anlamına gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP teşkilatı şaşırttı! Kılıçdaroğlu'na karşı şok karar

CHP teşkilatı şaşırttı! Kılıçdaroğlu'na karşı şok karar