Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kulis Özgür Özel'den emekli maaşı hesabı: Emeklinin cebinden çalıyorsunuz

Özgür Özel'den emekli maaşı hesabı: Emeklinin cebinden çalıyorsunuz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yeni emekli maaşına isyan etti. Kürsüde hesap yapan Özel, 'Emeklinin cebinden çalıyorsunuz' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel'den emekli maaşı hesabı: Emeklinin cebinden çalıyorsunuz
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında en düşük emekli maaşının artırılması gerektiğini vurguladı.

En Düşük Emekli Maaşına Eleştiri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, bu zammın yeterli olmadığını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, maaşlara yapılan 2 bin 500 liralık zammı eleştirdi.

'Emeklinin Cebinden Çalıyorsunuz'

Özel, en düşük emekli maaşının 6 ay önce 10 bin lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alınabildiğini belirterek, '22 yıldır bu milletin elinden sokağı aldılar. Bu milletin avcundan alkışı aldılar. Yoksulların sesi olmayı sürdüreceğiz. En düşük emekli maaşı 10 bin lira... AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı; zaten Güler açıklayacak deyince manzara ortaya çıktı. Güler açıkladı; 12 bin 500 lira. En düşük emekli maaşı 6 ay önce 10 bin lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alınıyordu. Dün 16 kiloya düşmüştü, bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz bugün emeklinin cebinden 6 ay öncesine göre 5 kilo kıyma parası çalıyorsunuz.' dedi.

'Geçim Yoksa Seçim Var'

Özgür Özel ayrıca, 'Bunun adı zam değil, emekliye ihanettir. Yazıklar olsun. Sadece zenginleri kayıran, yoksulu sömüren bu sisteme son verene kadar CHP olarak sizin için çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz, sizinle birlikte hakkınızı söke söke alacağız. Bu ülkede ya yüzler gülecek ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Geçim yoksa çok yakında seçim var.' diye konuştu.

'Asgari Ücret 4 Bin TL Eridi'

Özel, akaryakıt ve diğer temel ihtiyaç maddelerine gelen zamları eleştirerek, 'Akaryakıta yüzde 30, cep telefonlarına yüzde 65, köprü ve otoyollara yüzde 60, elektriğe yüzde 38... İğneden ipliğe her şeye zam geldi ama 1 Temmuz oldu bir tek asgari ücrete zam gelmedi. 17 binlik asgari ücret ocaktaydı, aralık ayına kadar 17 bin lira diyorlar. Bugünkü 17 bin, ocaktaki 13 bin liranın alım gücünde... Asgari ücret 4 bin lira eridi. Aralık ayına kadar zam yapılmazsa şu ana kadar eridiği kadar erise 9 bin liraya düşecek. ‘Asgari ücrete zam yaptım’ diyenler işçinin elindekini aldılar, bitirdiler. ' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Takım Kasım Ayında Galler ve Karadağ ile Karşılaşacak

A Milli Takım Kasım Ayında Galler ve Karadağ ile Karşılaşacak