Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kulis Özgür Özel: Ver emekliye 17 bin 500 lira bütün borcumuzu kapatalım

Özgür Özel: Ver emekliye 17 bin 500 lira bütün borcumuzu kapatalım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur’da yaptığı konuşmada, AKP'nin ekonomi politikalarını ve belediyelerin SGK prim borçlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel: Ver emekliye 17 bin 500 lira bütün borcumuzu kapatalım
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da düzenlenen İl Başkanları toplantısında konuştu. Özgür Özel, Burdur'da yaptığı konuşmada AKP iktidarının ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. 21 belediye başkanı ile birlikte, belediyeler arasındaki dayanışmayı artırmak ve tecrübe paylaşımlarında bulunmak amacı ile Burdur'da buluşan Özel, 'SGK’ye bugün bu borçlar ödense emeklilere bugün zam yapacakmış gibi konuşuyor. Ver emekliye 17 bin 500 lira bütün borcumuzu kapatalım.' dedi.

SGK Borçları ve Emekli Aylıkları

SGK prim borçlarına ilişkin tartışmalara da değinen Özel, "SGK borçları ödenirse, emeklilere zam yapılacakmış gibi konuşuluyor. Ancak verilecek para 17 bin 500 lira değil, emeklilere bu şekilde bir destek sağlanmalıdır" dedi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere SGK prim borcu bildirimine yönelik tartışmalara da dikkat çekti.

Özel, emeklilerin ekonomik durumuna dikkat çekerek, "AKP geldiğinde en düşük emekli aylığı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün bu rakam 3 çeyrek altına düştü. Yani emekliler, aylık 5 çeyrek altın kaybetmiş durumda" dedi. Özel, emeklilerin seçim sandığında bu kayıpları telafi etmesi gerektiğini vurguladı.

Üreticilerin Sorunları

Özel, üreticilerin ekonomik sıkıntılarına da değindi. "Köylülerin, süt üreticilerinin sorunları göz ardı ediliyor. Sütün maliyeti 13 lira, ancak Burdur’da 8 liraya satılıyor. Yemin çuvalının fiyatı 600 liraya çıkmışken, süt üreticisi 8 liraya süt satmak zorunda kalıyor. Bu durum üreticiyi mağdur ediyor ve tarımda sorunlar yaşanmasına neden oluyor" şeklinde konuştu.

CHP lideri, uygulanan politikaların yalnızca rantçıları zenginleştirdiğini belirtti. "Halktan yana bir politika geliştirilmediği sürece, hem üretici hem de tüketici korunamaz. Fahiş fiyatlar ve emek sömürüsü devam eder" dedi. Özel, zengin müteahhitlere büyük miktarda para ayrılırken, emeklilere yeterince destek verilmediğini ifade etti.

Köpek Hediye Edildi

Özel, Burdur İl Başkanlığı’na yaptığı ziyaret sırasında kendisine 1 Mayıs doğumlu "Mayıs" adlı bir köpeğin hediye edildiğini belirtti. Özel, köpeği genel merkeze götüreceğini söyledi.

İl Belediye Başkanları Toplantısı

Özgür Özel, Burdur’daki konuşmasının ardından İl Belediye Başkanları Toplantısı’nda gündemi değerlendirdi ve CHP’nin yerel yönetimlerle ilgili stratejilerini paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kastamonu’da Silahlı Saldırı! 2 Polisi Yaraladı Ailesini Rehin Aldı

Kastamonu’da Silahlı Saldırı! 2 Polisi Yaraladı Ailesini Rehin Aldı