Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kulis İYİ Parti'de Neler Oluyor? Adaylık Açıklamaları Bir Bir Geliyor!

İYİ Parti'de Neler Oluyor? Adaylık Açıklamaları Bir Bir Geliyor!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Adaylığını Koymayacağını İlan Etmesinin Ardından, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu Adaylığını Açıkladı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti'de Neler Oluyor? Adaylık Açıklamaları Bir Bir Geliyor!
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

İyi Parti'nin kurultayında Meral Akşener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın'ın adaylığını koyacağı bildirildi.

Saymaz: Koray Aydın Aday Olduğunu Doğruladı

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, genel başkanlık için aday olduğunu doğruladı. Saymaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Aydın, kendisine yöneltilen soruya olumlu cevap vererek adaylık sürecine girdiğini belirtti.

Dervişoğlu da Adaylık İçin Hazırlanıyor

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun da genel başkanlık için aday olacağını açıklamasıyla birlikte, kurultay için rekabetin arttığı gözlemleniyor.

Neden Olağanüstü Kurultay Kararı Alındı?

İYİ Parti, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde %3,77 oy alarak beklenenin altında kalmıştı. Bu sonuçların ardından bazı parti içi isimler, Genel Başkan Meral Akşener'e istifa çağrısında bulunmuştu. Olağanüstü kongre kararı alınarak, 27 Nisan tarihi belirlenmişti.

İYİ Parti'de, Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu gibi önemli isimlerin istifalarıyla birlikte parti içi dinamiklerde değişimler yaşanmıştı.

Akşener'in Açıklamaları

8 Nisan'da yaptığı açıklamada Meral Akşener, yeniden genel başkanlık için aday olmayacağını duyurmuştu. Akşener, yapılan seçim sonuçlarına ilişkin olarak ödedikleri bedelin farkında olduğunu ifade ederek, İYİ Parti'nin geleceğini tehlikeye atan pazarlıklarla anılmaması gerektiğini vurgulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalp sağlığını korumanın yolları: Uzmanlar ne diyor?

Kalp sağlığını korumanın yolları: Uzmanlar ne diyor?