Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayları açıklandı

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayları açıklandı

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye eş başkan adayları açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayları açıklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

DEM Parti, İstanbul da dahil olmak üzere 56 il ve 3 ilçede belediye eş başkan adaylarını açıkladı. Buna göre; DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

DEM Parti'nin açıkladığı diğer adaylar; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun. Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Devrim Demir ve Ahmet Türk. Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan. Bursa Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Kasım Yıldırım ve Bilmez Erboğa. Antalya Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Kemal Bülbül ve Nesibe Bahadır. Eskişehir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gamze Toprak ve Suat Başaraner olarak sıralandı.

Dem Parti'nin İstanbul Eş Başkan Adayları Meral Danış Beştaş Ve Murat Çepni Oldu.

Meral Danış Beştaş Kimdir?

Meral Danış Beştaş, 5 Nisan 1967 tarihinde Mazıdağı'nda doğdu. 1990'da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Danış Beştaş, Diyarbakır Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yaptı ve Baro yönetiminde görev aldı. Kadın hakları ve insan hakları alanlarında uzmanlaştı. AİHM'e götürülen hak ihlalleri davalarında avukatlık yaptı. Kobani Olayları nedeniyle HDP Merkez Yürütme Kurulu hakkında açılan soruşturma kapsamında 30 Ocak 2017'de gözaltına alınan Meral Danış Beştaş, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı. 22 Nisan 2017'de yapılan ilk duruşmada tahliye edildi. Milletvekili adayı olduğu Erzurum ilinde 2023 yılında bir trafik kazası geçirdi ve hafif atlatmayı başardı. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 28. dönem Erzurum milletvekili olarak seçildi. Avukat Mesut Beştaş ile evli olan Meral Danış Bektaş iki çocuk annesidir.

Dem Parti'nin İstanbul Eş Başkan Adayları Meral Danış Beştaş Ve Murat Çepni Oldu. 1

Murat Çepni Nedir?

Murat Çepni, 1974 yılında Rize'nin İkizdere ilçesinde dünyaya geldi. Lise mezunu olan Çepni, tutuklanıp ceza evine gönderilmesi nedeniyle üniversite öğrenimi yarım kaldı. 2010 yılından bu yana aktif siyasetle uğraşan Murat Çepni 2010-2016 yılları arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeliği ve yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2016 yılından bu yana da Halkların Demokratik Partisi'nde PM Üyeliği ve Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle MYK Üyeliği görevlerinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi fikstürü belli oldu

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi fikstürü belli oldu