Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kulis AKP'de Ömer Halisdemir tartışmasında şok istifa

AKP'de Ömer Halisdemir tartışmasında şok istifa

AKP içinde büyük çalkantı var. Sulusaray Belediyesi'nin AKP'li başkanı Necmettin Coruk, partisinden istifa ettiğini açıkladı ve çarpıcı beyanlarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP'de Ömer Halisdemir tartışmasında şok istifa
MUHABİR: Kamer Durdu

Milli Gazete'nin haberine göre, AKP Tokat İl Başkanlığı, Ömer Halisdemir’in adının verildiği caddenin isminin değişmesinin ardından, Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk'un kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurmuştu.

Ancak yaşanan gelişmelerin ardından, Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk, bir açıklama yaparak AKP'den istifa ettiğini belirtti. Coruk, şu sözlerle açıklamada bulundu: “Belediye başkanlığı görevini icra edebilmek adına şehidimizin ismi üzerinden çıkar sağlamaya çalışan kişilere karşı karalama kampanyalarına maruz kaldık. Bu kişiler, beni ve dava arkadaşlarımı iftira, yalan ve suçlamalarla zan altında bırakarak ulusal düzeyde haber haline getirdiler.

Bu tür eylemlerde bulunanlara karşı hakkımızı helal etmiyoruz. Ayrıca, AKP içerisinde İl Genel Meclis Üyeliği (2014-2019) ve bir dönem belediye başkanlığı (2019-2024) görevlerini üstlenerek bana güvenen teşkilata ve Sulusaraylı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne kadar görevime devam ederek, Sulusaray halkının hizmetkarı olmaya devam edeceğim.”

Coruk, istifa dilekçesini partisinin il başkanlığına sunarak, görevine devam edeceğini ve Sulusaray halkına hizmet etmeye kararlı olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya CHP'nin yeni başkanı Nail Kamacı'dan ilk adım

Antalya CHP'nin yeni başkanı Nail Kamacı'dan ilk adım