Adana'da Kurban Bayramı öncesinde uzman kebapçılardan önemli bir uyarı geldi. Adana'nın ünlü kebapçıları, bayramın ilk günü taze kesilmiş kurban etiyle kebap yapmanın lezzet açısından uygun olmadığını ve bunun yerine kavurma yapılması gerektiğini belirtti.
Kurban Eti Nasıl Muhafaza Edilmeli ve Tüketilmeli?
Bayrama sayılı günler kala, etlerin doğru muhafaza edilmesi ve tüketilmesi konusunda dikkat edilmesi gerekenlere dair uyarılarda bulunan Adanalı kebapçılar, et tüketimi ve Adana kebabının lezzetiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Uzun yıllardır kentte kebapçılık yapan Yaşar Aydın, kurban etinin ilk olarak 3-4 saat dışarıda dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Kurban Kesiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gereken konulara da değinen Aydın, "Vatandaşlarımız kurban kesimlerini gelişigüzel yerlerde yapmamalı. Sinekler ve böcekler kana geliyor, bu da hastalığa neden oluyor. Kurbanları belediyelerin belirlediği alanlarda kesip parçalamalıyız. Bu hususa dikkat etmemiz gerekiyor," dedi.
'İlk Gün Etle Kebap Yapılmaz'
Etin kesildikten sonra sulu olduğunu ve kebap için uygun olmadığını ifade eden Aydın, "Sulu eti kebap yapmak mümkün değil. İlk gün ya hayvanın sakatatlarını yiyeceğiz ya da kavurma yapacağız. İkinci gün ise istediğimiz gibi kebap yapabiliriz. Dinlenmemiş et sert olur ve kebap yapılamaz. Et gevşek olur. İkinci gün daha lezzetli olur," dedi. Ayrıca, Yaşar Aydın, kurban etinin dağıtılması gerektiğini ve özellikle depremzedelerin unutulmaması gerektiğini belirtti.