Türkiye'nin farklı illerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma, eğitimi olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda birçok ilde eğitime 1 gün ara verildi. Buzlanma, yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle alınan kararlar, öğrencilerin ve kamu çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Kar Yağışı Nedeniyle Birçok İlde Eğitime Ara Verildi

Eğitime Tamamen Ara Verilen İller

Samsun, Bartın, Giresun, Zonguldak, Sinop, Rize, Ordu, Trabzon, Kastamonu, Artvin, Amasya, Bingöl, Karabük, Gümüşhane, Siirt, Ardahan ve Tokat gibi illerde, olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara yol açabileceği ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanabilmesi adına, eğitimde bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Bu illerdeki tüm okullarda, anaokulundan yükseköğretime kadar eğitime ara verilmesinin yanı sıra, kamuda çalışan engelli, hamile ve çocuğu okula giden annelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bomba Tehdidi Nedeniyle Yolcu Uçağına Acil Müdahale! Bomba Tehdidi Nedeniyle Yolcu Uçağına Acil Müdahale!

Kısmi Tatil Uygulanan İller

Zonguldak, Artvin, Amasya, Kastamonu, Tokat gibi illerde özellikle taşımalı eğitim hizmetlerinden yararlanan öğrenciler için de eğitime ara verildi. Aynı şekilde, kamu hizmetlerinde çalışan engelli ve hamile personel ile çocuğu okul öncesi eğitime giden annelerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bazı illerdeki üniversiteler de, kar yağışı nedeniyle eğitime ara veren illere dahil oldu. Giresun Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi gibi eğitim kurumları, yerel hava koşullarına göre eğitim faaliyetlerini ertelediklerini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi