Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın “VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ!”

“VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ!”

Kadın yoksulluğuna, gericiliğe ve erkek devlet şiddetine karşı isyan bayrağını yükselten kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü için 21 Kasım Pazartesi günü saat 13.30’da Güllük PTT’sinden tutsak kadınlara dayanışma kartları gönderdi. Kadınlar, PTT önünde yaptıkları basın açıklamasında, “Yaşamını savunmak zorunda kalan kadınlar ağır cezalara mahkum edilirken kadın katilleri haksız tahrik indirimleri ile adeta ödüllendiriliyor” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ!”

Antalya Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan İmece Kadın Sendikası Şube Başkanı Münire İnal, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, insanlık tarihinde kadınlara yönelen vahşi bir şiddetin, bir insanlık ayıbının tarihi olduğu gibi, esas olarak kadınların erkek egemen sisteme karşı mücadelesini ve dayanışmayı yükselttiği tarihtir. Özgürlükleri elinden alınmış tutsak kadınlara dayanışma amacıyla kartlarımızı, mektuplarımızı kız kardeşlerimize ulaştırmak için buradayız. Vardık, varız, var olacağız. Sömürüsüz, şiddetsiz, eşit ve özgür yaşamı birlikte kuracağız. Hep birlikte yaşamlarımızı ve dünyayı değiştirmeye, özgürleştirmeye diyoruz ve tüm kadınları 27 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Aydın Kanza Parkı’nda toplanıp Yavuz Özcan parkına yürümeye, mücadelemizi büyütmeye bekliyoruz” dedi.

25 KASIM (3)

“KADINLAR SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

İnal açıklamanın devamında şunları aktardı: “AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikaları kadınlar üzerinde baskı, sömürü, yoksullaşma, eşitsizlik ve ayrımcılık olarak her gün yeniden inşa ediliyor. Bu erkek egemen sistem ürünü mekanizmalar, kadınların temel haklarından olan özgürlük, kendini var etme ve yaşam hakkını engelliyor. Biz kadınları toplumsal, sosyal, kamusal tüm alanların dışına atmak isteyen, kadını sadece ev içine, eş ve anne rolü ile tarifleyen iktidar, kadınların siyaset yapmasına, eşit temsiliyetine de tahammül edemiyor. Kadın düşmanı politikaları kadın kırımına dönüşüyor, herhangi bir hak talebinde bulunan kadınlar, muhalif kadınlar erkek devlet şiddetine maruz kalıyor gözaltılar, tutuklamalarla kadınlar sindirilmeye çalışılıyor.”

25 KASIM (4)

“KADIN KATİLLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR”

“Yaşamını savunmak zorunda kalan kadınlar ağır cezalara mahkum edilirken kadın katilleri haksız tahrik indirimleri ile adeta ödüllendiriliyor. Bugün hala cezaevlerinde kadınlar işkenceye, tecrite maruz kalıyor, birçok kadın çocuğunu cezaevi koşullarında büyütmek zorunda kalıyor, çocukların da özgür yaşam hakları ellerinden alınıyor. Hasta tutsak kadınlar cezaevlerinde ölüme mahkum ediliyor. Bu iktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı dün olduğu gibi bugün de sessiz kalmıyoruz. Bizler, ezilmişliğe, sömürüye, ayrımcılığa karşı tüm insanlığın onuru için mücadele ederken hapse atılan, insanlık dışı koşullarda tutulan hasta tutsak kadınlar başta olmak üzere tüm kadın tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz.”

“MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ”

“Vardık, varız, var olacağız. Sömürüsüz, şiddetsiz, eşit ve özgür yaşamı birlikte kuracağız. Kadın mücadelesinin haklılığından aldığımız güçle erkek egemenliğine, gericiliğe, sömürüye, yoksullaşmaya, güvencesizliğe, şiddete, tacize, tecavüze, mobinge ve savaşa karşı direnişimizi ve dayanışmamızı sürdürüyor mücadelemizi büyütüyoruz. Hep birlikte yaşamlarımızı ve dünyayı değiştirmeye, özgürleştirmeye diyoruz ve tüm kadınları 27 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Aydın Kanza Parkı’nda toplanıp Yavuz Özcan parkına yürümeye, mücadelemizi büyütmeye bekliyoruz.”

HABER / FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
GÜLLÜ: “SÜREÇ AĞIR İŞLİYOR!”

GÜLLÜ: “SÜREÇ AĞIR İŞLİYOR!”