Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın Türkiye’nin 3. kadın emniyet müdürü Sibel Kılıçoğlu

Türkiye’nin 3. kadın emniyet müdürü Sibel Kılıçoğlu

Son kararnamesiyle göreve gelen Sibel Kılıçoğlu, Türkiye’nin 3. kadın emniyet müdürü oldu. Kılıçoğlu, Sinop Emniyet Müdürü olarak göreve başladı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye’nin 3. kadın emniyet müdürü Sibel Kılıçoğlu
MUHABİR: Songül BAŞKAYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kararnamesiyle göreve gelen Sibel Kılıçoğlu, Türkiye’nin 3. kadın emniyet müdürü oldu. Kılıçoğlu, Sinop Emniyet Müdürü olarak göreve başladı

Türkiye’de ilk kadın emniyet müdürü Şerife Feriha Sanerk olmasına karşın görevlendirilme yapılmadığı için ilk kadın Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı’dır. Nurdan Canca, Türkiye’nin ikinci kadın emniyet müdürü olurken, 3. kadın emniyet müdürü Sibel Kılıçoğlu oldu.

İlk Kadın Emniyet Müdürü Sanerk

Türkiye’de 1953 yılında ilk kadın emniyet müdürü rütbesine yükselen Şerife Feriha Sanerk olurken, Sanerk’e görevlendirme yapılmamıştır. Sanerk’ten sonra ilk kadın emniyet müdürü Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak görevlendirilen ve daha sonra Antalya Emniyet Müdürü de olan Naciye Ekmekçibaşı’dır. Naciye Ekmekçibaşı’ndan sonra Nurdan Canca Yalova Emniyet Müdürü ( 14.11.1997-26.07.2000) olarak ikinci kadın emniyet müdürü ünvanını almıştır. Canca’dan sonra Sibel Kılıçoğlu da atanan ülkemizin 3. kadın emniyet müdürü oldu.

Şerife Feriha Sanerk

Şerife Feriha SANERK 

Naciye Ekmekçibaşı 1

Naciye EKMEKÇİBAŞ

Hnurdancancap

Nurdan CANCA 

Öte yandan emniyette görev alan en yüksek rütbeli kadın Saime Konca’dır. Türkiye’nin hayırsever kadın emniyet mensubu Saime Konca, ilk kadın Daire Başkanı’dır. Eğitim Daire Başkanlığı yapan Konca, mesleğe polis olarak başlamıştır. Saime Konca, Antalya'da yaşamına devam etmektedir. 

Saime KoncaSaime KONCA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Korkuteli'nde icradan satılık 641 m² arsa

Antalya Korkuteli'nde icradan satılık 641 m² arsa