Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın TÜKD Başkanı Meral Güler Medeni Kanun’a Sahip Çıkma Çağrısı Yaptı

TÜKD Başkanı Meral Güler Medeni Kanun’a Sahip Çıkma Çağrısı Yaptı

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Başkanı Meral Güler, Medeni Kanun’a sahip çıkma çağrısında bulundu. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜKD Başkanı Meral Güler Medeni Kanun’a Sahip Çıkma Çağrısı Yaptı
MUHABİR: Kamer Durdu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Başkanı Meral Güler, Medeni Kanun’a sahip çıkma çağrısında bulundu. Güler, Medeni Kanun’un, demokrasinin ilk ışıkları kabul edilen yasaların en başında geldiğini ve kadın erkek eşitliğini kabul ederek kadınların ve toplumun önünü açan en önemli devrim yasası olduğunu belirtti.

Medeni Kanun ve Kadın Hakları

TÜKD Genel Başkanı Güler, 1926’dan bu yana geçen 98 yıl boyunca, ülkemizdeki eşitsiz güç ilişkileri ve erkek egemen kültürün, kadınların eğitime, ekonomik ve mali kaynağa, özgürlüklere ve karar alma yetkisine erişiminde aşılması güç engeller oluşturduğunu ifade etti.

Muhafazakarlaşan Toplum ve Medeni Kanun

Güler, her geçen gün adım adım muhafazakarlaşan toplumumuzda, Medeni Kanun tarafından sağlanan hakların, eril yönetimler tarafından sınırları çizilmeye çalışıldığını ve giderek zorlu mücadeleler sonunda kavuştuğumuz bazı hakların elimizden alınması için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Medeni Kanun’a Sahip Çıkma Çağrısı

Güler, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasının başlangıç noktasını teşkil eden ve kadınlara tanıdığı haklar açısından toplumun aydınlık yüzünü oluşturan Medeni Kanun’a sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı. Güler, Cumhuriyet Devrimini bir kadın devrimi haline getiren Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Medeni Kanun’un mimarı Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’u saygıyla andı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya'da balıkçıların ağlarına sürpriz bir misafir düştü! İzleyin ve şaşırın!

Rusya'da balıkçıların ağlarına sürpriz bir misafir düştü! İzleyin ve şaşırın!