Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Rekabet Kurulu, kozmetik sektöründe 5 dev firmayı inceliyor

Rekabet Kurulu, kozmetik sektöründe 5 dev firmayı inceliyor

Rekabet Kurulu, kozmetik ve kişisel bakım sektörünün önde gelen 5 firması hakkında soruşturma başlattı. Hangi firmalar incelemeye alındı?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rekabet Kurulu, kozmetik sektöründe 5 dev firmayı inceliyor

Süleyman Gezici

Amway Türkiye, Ersağ, Hunca Life, Oriflame ve Tiens'in, yeniden satıcılarının satış fiyatlarını tespit ederek veya internet satışlarını kısıtlayarak rekabeti ihlal ettikleri iddia ediliyor.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, söz konusu iddialara ilişkin olarak yürütülen ön araştırma sonucunda, elde edilen bilgi, belge ve bulgular ciddi ve yeterli bulundu. Bu kapsamda, söz konusu şirketler hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildi.rekabet-kurumu-cRSV_cover

Soruşturma kapsamında, şirketlerin rekabeti ihlal eden eylemlerde bulunup bulunmadıkları, varsa bu eylemlerin boyutları ve etkileri araştırılacak. Soruşturma sonucunda, şirketlere rekabet ihlali tespit edilirse, para cezası veya idari tedbir gibi yaptırımlar uygulanabilecek.

Soruşturma kapsamında gündeme gelen iddialar, kozmetik ve kişisel bakım sektöründe rekabetin durumunu ve bu sektörün tüketiciler açısından önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Selçuk Geçer’den korkunç dolar tahmini

Selçuk Geçer’den korkunç dolar tahmini