Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın Plajda güneşlenenler dikkat! Uzun süre güneşlenmenin riskleri

Plajda güneşlenenler dikkat! Uzun süre güneşlenmenin riskleri

Güneş ışınlarının cilt sağlığı üzerindeki etkileri ve güneşten korunma yöntemleri hakkında Prof. Dr. Ali Karakuzu'nun uyarıları geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Plajda güneşlenenler dikkat! Uzun süre güneşlenmenin riskleri
KAYNAK: İHA

Hava sıcaklarının artmasıyla birlikte güneş ışınları, insan sağlığı için ciddi riskler oluşturabilir. Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Karakuzu, özellikle öğlen saatlerinde dik açıyla gelen güneş ışınlarından kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, güneş hasarının deri kanseri riskini artırabileceği uyarısında bulundu. Karakuzu ayrıca, güneş koruyucularının ortalama 3 saatte bir yenilenmesinin önemini belirtti.

Güneş ışınlarının deri üzerindeki etkileri

Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak, deride çeşitli olumsuz etkilerin ortaya çıkma olasılığını artırabilir. Prof. Dr. Ali Karakuzu'ya göre, güneşin zararlı etkileri arasında cilt yaşlanması, lekelenmeler ve deri kanseri riski bulunmaktadır. Güneşe maruz kalan bölgelerde zaman içinde deri kanseri gelişimi riski de artabilir.

Güneş hasarı ve deri kanseri ilişkisi

Güneş hasarının deri kanserlerinin gelişimini tetikleyebileceğine dikkat çeken Karakuzu, özellikle bazal hücreli kanser ve skuamöz hücreli karsinom gibi deri kanseri türlerinin güneş ışığının zararlı etkileriyle ilişkili olduğunu belirtti. Bu nedenle, güneşten korunma yöntemlerinin önemi büyük.

Güneş korunma yöntemleri ve öneriler

Güneşten korunmanın fiziksel ve kimyasal yöntemlerle sağlanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Karakuzu, özellikle güneşin dik açıyla geldiği saatlerde (11.00-14.00 arası) güneşten kaçınmanın önemini vurguladı. Ayrıca, güneş koruyucu ürünlerin düzenli olarak yenilenmesi gerektiğini ve yüksek faktörlü güneş kremlerinin tercih edilmesinin koruma açısından önemli olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaspor Josip Calusic ile 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Konyaspor Josip Calusic ile 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı