Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Patates Nasıl Saklanır ve Filizlenmesi Nasıl Önlenir? İşte İpuçları

Patates Nasıl Saklanır ve Filizlenmesi Nasıl Önlenir? İşte İpuçları

Patateslerin taze kalması ve çürümemesi için doğru saklama yöntemleri hakkında bilgi edinin!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Patates Nasıl Saklanır ve Filizlenmesi Nasıl Önlenir? İşte İpuçları
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

Patatesleri taze tutmanın en etkili yolu onları serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmektir. Işık ve nemden uzak tutarak, patateslerinizi torbalarda veya kağıt torbalarda saklamak tazeliklerini daha uzun süre korumalarına yardımcı olur. Soğuk buzdolabında saklamaktan kaçının, zira bu nişastanın şekerlere dönüşmesine yol açabilir. Özel olarak tasarlanmış patates saklama torbaları kullanarak patatesleri soğuk ve karanlık bir yerde muhafaza etmek çürümeyi önleyebilir.

Patates Filiz (1)

Patateslerin Filizlenmesini Önleme

Patateslerin filizlenme eğilimi göstermesinin sebebi içerdikleri besin maddeleri ve enerjidir. Bunlar yeni bitki büyümesini teşvik eder. Bu nedenle, patatesleri filizlenmeden korumanın yolu onları serin, karanlık ve havadar bir ortamda saklamaktır. Güneş ışığına maruz bırakmamak, düşük sıcaklıkta ve yeterince nemli bir ortamda muhafaza etmek filizlenmeyi geciktirebilir. Ayrıca, patatesleri diğer meyve ve sebzelerden ayrı tutarak etilen gazının etkilerini azaltabilirsiniz.

Patates Filiz (2)

Patateslerin filizlenmesini engellemenin şaşırtıcı bir yöntemi daha var; yanlarına bir elma koyarak patateslerin filizlenmesini önleyebilirsiniz. Elma, çevresindeki diğer meyve ve sebzelerin olgunlaşmasını hızlandırırken, patatesin filizlenmesini engeller.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya nöbetçi eczane 17 Şubat 2024 Cumartesi

Antalya nöbetçi eczane 17 Şubat 2024 Cumartesi