Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın “Kadınlar geleceğin yaratıcılarıdır”

“Kadınlar geleceğin yaratıcılarıdır”

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) eski Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, 8 mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili görüşlerini aktardı. Başkan Yüksel, “Kadınlar geleceğin yaratıcılarıdır” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Kadınlar geleceğin yaratıcılarıdır”

TÜKD eski Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel 8 Mart, “Kadınların eğitimli, girişimci laik mücadeleyi ruhunu kazanabilmeleri için verilen mücadeleni başlangıç tarihidir. Bu nedenle toplumsal cinsiyet eşitsizliğine her zaman karşıyız. Erkekler nasıl ekonomik, sosyal, mesleki ve siyasi yönden nasıl güçlüyse kadınlarında aynı şekilde güçlü olmasından yanayız. Kadınlar toplumda erkeklerden çok daha önemli çünkü onlar anne. Onlar geleceğin insanlarının yaratıcıları. Biz kadınların şiddete uğramasına, eğitimden uzak durulmasına, kadınların ekonomik açıdan gerekli özgürlüğün sağlanmamasına, sağlık açılarının gerekli düzene koyulmadığından şikayetçiyiz. Kızlarımızın eksikliği ileride kadınlarımıza da yansıyor. Günümüz Türkiye’sinde kız çocuklarımızın geleceğin güçlü kadınları olmaları için iyi yetişmelerini istiyoruz” diye konuştu.

download-27

“KADIN OLMAZSA TOPLUMUN KOLU KIRIKTIR”

Ayla Yüksel, “8 Mart’lar da daha güzel, daha özgür daha umutlu günler yaşamamız için kadınların ve genç kızların eğitimi için mücadele edeceğiz. Kadınları toplumda her kesimde yerlerini almalarını isteyeceğiz. Kadın vali yardımcısı, doğru dürüst bir belediye başkanı var mı? Bütün kamu kurumlarında bu böyle. Erkekler güçlü, sadece her işi erkek yapar gibi bir algı var. Kadın her zaman güçlüdür. Her zaman yapıcıdır, disiplinlidir. O nedenle 8 Mart’ı biz çok önemsiyoruz. Kadınların iyi bir eğitim almasından yanayız. Kadınlar olmazsa toplumun kolları ve kanatları kırık demektir. Her 8 Mart’ı yaşarken bir önceki yıllara göre daha farklı, bizleri daha mutlu eden, kadının daha güçlendiğini gören günler yaşayalım” ifadelerini kullandı.

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“KADINLAR TOPLUMDA SÖZ SAHİBİ OLMALI”

“KADINLAR TOPLUMDA SÖZ SAHİBİ OLMALI”