Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın KADINLAR 25 KASIM’DA ALANLARDA

KADINLAR 25 KASIM’DA ALANLARDA

Antalya Kadın Platformu, "Kadın yoksulluğuna, LGBTİ+ düşmanlığına, gericiliğe ve erkek devlet şiddetine karşı isyan bayrağını yükseltiyoruz!” diyerek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek eylem ve etkinlikleri kamuoyuna duyurdu. Kadınlar, “Fetvalarıyla ne giyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi, nasıl yaşayacağımızı, erkeğe biat ve itaat etmemizi dayatarak bize sınır çizenlere karşı isyandayız!” diyerek alanlarda olacaklarını söylediler.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KADINLAR 25 KASIM’DA ALANLARDA

“Direniş kadınları birleştirir, kadınlar dünyayı değiştirir” pankartı asan ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde alanlarda olacaklarını söyleyen Antalya Kadın Platform üyeleri, Eğitim-Sen binasında bugün gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından, Güllük PTT’sinden tutsak kadınlara dayanışma kartları gönderdi. Antalya Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Antalya Şube Örgütlenme Sekreteri Çiğdem Altıntaş Peker, “İşyerlerimizde, evlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan aldığımız gücün kararlılığıyla saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor, direnişi büyütüyoruz. Bugün her türden baskıcı, faşizan yönetimlere karşı direniş geleneğine sahip çıkıyoruz. Kadınlar olarak 25 Kasım’da; şiddete, cinsiyetçiliğe, savaşa, yoksulluğa, gericiliğe karşı; eşitlik, adalet, laiklik, barış ve özgürlük için isyanı büyüterek alanlardayız!” dedi.

KADINLAR 25 KASIM’DA ALANLARDA (4)

“ERKEK ŞİDDETİ DEVAM EDİYOR!”

“Geçtiğimiz 25 Kasım'dan bugüne erkek şiddeti hız kesmeden devam etti” diyen Çiğdem Altıntaş Peker, "İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı kararıyla iptal edilmesi şiddet faillerini cesaretlendirirken, mücadeleyle elde edilen tüm kazanımları ortadan kaldırmak için iktidar adeta biz kadınlara savaş ilan etmiş durumda. Her ay onlarca kadın koruma kararına rağmen katledilirken, 6284 sayılı yasa uygulanmıyor, hatta yasanın sağladığı haklar kısıtlanmaya çalışılıyor. Erkek yargı her fırsatta kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi için gerekçe bulmaktan geri durmuyor. Kimliğimizi yok sayanlara, bizleri erkeğe, sermayeye ve devlete daha da bağımlı hale getirmek için her türlü krizi fırsata çevirmenin hesabını yapanlara karşı emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki binlerce yıllık erkek egemen denetimine son vermek ve ‘Aileye köle olmayacağız!’ ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ demek için, 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi!’ demek için, ‘Kadın cinayetleri münferit değil, politiktir’ ve ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet!’ demek için 25 Kasım'da alanlardayız” dedi.

KADINLAR 25 KASIM’DA ALANLARDA (3)

“FITRATIMIZDA ÖZGÜRLÜK VAR!”

Altıntaş Peker açıklamaya şöyle devam etti: “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü yaklaşırken elbette erkek egemen düzeninin politikalarını söylem ve uygulamalarını teşhir edecek, tacizin, mobbingin, şiddetin tüm biçimlerine karşı evde, sokakta, işyerlerimizde mücadeleyi daha da yükselteceğiz. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır!’ ‘İLO 190 İş Yaşamında Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’ imzalansın demek için alanlardayız. Tüm bu saldırılara rağmen dünden bugüne dayanışmanın gücüyle çoğalarak güçlenen, örgütlülüğe dönüşen ve iktidarları sarsan kadın mücadelesi inancımızı büyütüyor. 'İstanbul Sözleşmesi bizimdir!’ diyerek Türkiye'nin tüm kentlerinde sokakları terk etmeyenleriz. ‘İtaat et, rahat et!’  diyenlere inat, isyan ediyoruz, örgütleniyoruz ve mücadele ediyoruz. Baskılara boyun eğmiyor, kadın katliamlarına, savaşlara, yoksulluğa, militarizme, homofobiye, gericiliğe, doğa ve yaşam alanlarımızın talanına karşı direnişlerde en önde yer alıyoruz. Bir kişi daha eksilmemek için, bize sınırlar çizmeye çalışanlara ‘fıtratımızda özgürlük var!’  demek için 25 Kasım'da alanlardayız.”

“SINIR ÇİZENLERE KARŞI İSYANDAYIZ”

Altıntaş Peker açıklanın devamında, “Fetvalarıyla ne giyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi, nasıl yaşayacağımızı, erkeğe biat ve itaat etmemizi dayatarak bize sınır çizenlere karşı isyandayız! İşyerlerimizde, evlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan aldığımız gücün kararlılığıyla saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor, direnişi büyütüyor, “Kadın yoksulluğuna, LGBTİ+ düşmanlığına, gericiliğe ve erkek devlet şiddetine karşı isyan bayrağını yükseltiyoruz!” demek için 25 Kasım’da alanlardayız!” diyerek, Bu hafta boyunca sürecek eylem ve etkinlikleri şöyle sıraladı:  “25 Kasım Cuma günü saat 18.30’da Attalos Meydanı’nda basın açıklaması. 26 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’da “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği,  İstanbul Sözleşmesi, 6284, adli raporlama, İstanbul Sözleşmesinin kadın hareketine yansımaları, mücadele yöntemleri, ideolojik ve eylem boyutu” konu başlıkları ile Antalya Baro salonunda panel ve 27 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Aydın Kanza Parkı’nda toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş ve miting.” HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya 12 milyon turisti ağırladı

Antalya 12 milyon turisti ağırladı