Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın İş Pozitif Kadın İstihdamı Projesi İle 420 Bin Kadın İş Buldu

İş Pozitif Kadın İstihdamı Projesi İle 420 Bin Kadın İş Buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Muğla'da düzenlenen 'İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı' açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Şubat ayında başlatılan projede 420 bin kadının işe yerleştirildiğini belirtti ve yeni destek projelerini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İş Pozitif Kadın İstihdamı Projesi İle 420 Bin Kadın İş Buldu
KAYNAK: İHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Muğla’da gerçekleştirilen ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı’ açılışına katıldı.

Fuar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Salonunda Muğlalı kadınlar tarafından açılan stantlarda üretilen ürünlerin sergilendiği bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Şubat Ayında Başlatılan Projede 420 Bin Kadın İstihdam Edildi

Bakan Işıkhan, ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı’ projesi hakkında bilgi vererek, Şubat ayında başlatılan projede 420 bin kadının işe yerleştirildiğini duyurdu. Projenin, kadın istihdamını artırmak amacıyla yürütüldüğünü vurgulayan Işıkhan, “İstihdam, öncelikli gündem maddelerimiz arasında yer almakta. Kadınların toplumsal ve ekonomik hayata katkısı olmadan sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmamız mümkün değildir” dedi.

Kadın İstihdamını Destekleyen Yeni Proje

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından başlatılan yeni projeyi de duyurdu. 19 Ağustos itibariyle hayata geçecek olan projede, 2 bin 100 kadın işveren ve bu işverenlerin işletmelerinde istihdam edeceği 2 bin 100 kadın işçi için destek sağlanacak. Proje kapsamında, kadın işverenlerin ilave istihdam edecekleri kadın sigortalılar için asgari ücretin net tutarına kadar hibe desteği sunulacak. Başvuruların 19 Ağustos tarihinde başlayacağı belirtildi.

Bakan Işıkhan, Muğla’nın turizmin başkenti olarak Türkiye Yüzyılı vizyonunda önemli bir rol oynayacağını ifade etti. “Muğla, Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzun öncü merkezlerinden biri olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor'dan Rey Manaj Transferi Hakkında Açıklama

Sivasspor'dan Rey Manaj Transferi Hakkında Açıklama