Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final Mersin'de gerçekleşecek

FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final Mersin'de gerçekleşecek

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final'in Mersin'de gerçekleşeceğini duyurdu.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final Mersin'de gerçekleşecek
KAYNAK: İHA

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi (EuroLeague) Dörtlü Final (Final Four) heyecanı, bu kez Mersin'de yaşanacak. 12-14 Nisan tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan bu prestijli organizasyon için hazırlıklar sürüyor. FIBA Kadınlar EuroLeague'de gerçekleşecek olan Final Four, Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Tanıtım toplantısı, ÇBK Mersin, Fenerbahçe, Fransa'dan Villeneuve d'Ascq LM ve Çekya'dan USK Prag'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Çukurova Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen katıldı.

Vali Pehlivan, organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ve Mersin'in bu uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacak olmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Basketbolun önemli bir kitle sporu olduğunu vurgulayan Pehlivan, 'Buna sizler de tanıksınız. Son 1,5-2 yılına da bizler tanığız' diye konuştu.

FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final Mersin'de gerçekleşecek

Çukurova Basketbol Takımı'nın elde etmiş olduğu başarıdır

Dörtlü Final'in daha önce İstanbul'da gerçekleştiğini hatırlatan Vali Pehlivan, Mersin'in bu organizasyona ev sahipliği yapacak olmasının ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi. İki Türk takımının da finalde yer alacak olmasının önemine değinen Pehlivan, 'Dörtlü Final ülkemizde ilk kez Anadolu'da ve ilk kez Mersin'de yapılıyor olması bizler için ayrı bir önem ve değer ifade ediyor. Burada da bunun yapılıyor olmasının en önde gelen nedenlerinden birisi Çukurova Basketbol Takımı'nın elde etmiş olduğu başarıdır' şeklinde konuştu.

Pehlivan, 'Dolayısıyla bu tesislerin varlığı bizim her branşta faaliyet göstermemize, turnuvalar düzenlememize, şampiyonalara ev sahipliği yapmamıza da vesile oluyor' dedi.

Pehlivan '12-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonun güzel Türkiye'mizin Akdeniz'de yıldızı her geçen gün parlayan güzel ilimiz Mersin'de yapılıyor olması ilimizin tanıtımı açısından da ziyadesiyle elbette ki önemli. Böyle bir uluslararası organizasyonda gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde misafirlerimiz olacak. Buradaki müsabakalar vesilesiyle yayınlar yapılacak. Her aşamasında Mersin'iminizin adı geçecek. Dolayısıyla biz birçok boyutuyla bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz' diye konuştu.

Tüm takımlara başarılar diliyoruz

Pehlivan, 'Tabii iki Türk takımının olması ve ilk müsabakayı da iki Türk takımının yapıyor olması, bir Türk takımının finalde olacağı anlamına geliyor. Elbette Mersin'deyiz, Mersinliyiz. Burada genel tanıtım yapıyoruz ama pozitif yorum da yaparak takımımız şampiyon olsun diyoruz ve gönülden arzu ediyoruz. Ama bununla birlikte katılacak tüm takımlara başarılar diliyoruz' diye konuştu.

Pehlivan, salonun son halini görenlerin biraz şaşırabileceğini ifade ederek, 'Son halini görünce biraz da belki şaşıracaksınız. Çünkü uluslararası organizasyon yapılacak nitelikte bir formata çevirdik' dedi.

Üreten ve kazanan bir kentiz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de organizasyonun kente getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sporun insanları bir araya getiren ve toplumsal birlikteliği pekiştiren önemli bir araç olduğunu vurguladı. Seçer, 'Spor çok şey ifade ediyor. Mutlaka insan sağlığıyla alakalı çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalması açısından son derece önemli ama toplumsal birlikteliği de pekiştiriyor, zenginleştiriyor diye düşünüyorum. Mersin farklı renklerden oluşan bir kent. Bu anlamda da spor, kültür, sanat gibi bu tip etkinliklerin insanları bir araya getiren etkinlikler olduğunu unutmamamız lazım' şeklinde konuştu.

FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final Mersin'de gerçekleşecek

Başkan Seçer, Mersin'in bu tür organizasyonlar için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, belediye olarak her zaman etkili organizasyonlara katkı sağladıklarını ve bu desteği sürdüreceklerini belirtti. Seçer, 'Mersin'de insanların bir araya gelmesini, organizasyonların düzenlenmesini ve şehrin tanıtımına, mutluluğuna, huzuruna ve ekonomisine katkı sağlanmasını istiyoruz. Mersin, doğal ve tarihi güzelliklere sahip, enerjisi yüksek bir kent. Üreten ve kazanan bir kentiz. Bu organizasyonun kente birçok fayda sağlayacağından şüphemiz yok. Bu nedenle, bu düşüncelerle kulübümüze destek vermeye karar verdik' diye konuştu.

Dörtlü Final, bu açıdan iyi bir başlangıç

FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak, Türkiye'nin ulusal basketbol federasyonu ve kulüplerinin aktif olduğunu belirterek, 'Türkiye Basketbol Federasyonu'nun FIBA tarafından düzenlenen birçok etkinliğe katkı sağladığını görmek şaşırtıcı değil' dedi.

FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final Mersin'de gerçekleşecek

Novak, 'FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu arasında yakın bir iş birliği olduğunu vurgulamama gerek yok. Türkiye, 2010'da erkekler ve 2015'te kadınlar dünya şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Türkiye'de düzenlenecek olan Dörtlü Final çok önemli, ancak biz daha fazla yatırım yaparak bunu daha üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Dörtlü Final, bu açıdan iyi bir başlangıç' şeklinde konuştu.

Herkesi bir arada görmekten mutluluk duyacağız

Novak, Mersin'de gerçekleştirilecek organizasyonla bütün basketbol dünyasının gözlerinin Mersin'e çevrileceğini vurgulayarak, 'Çukurova bölgesi tanıtılacak, Mersin'in tanıtımı yapılacak ve tüm spor tutkunlarının dikkati Mersin'de olacak" dedi. Ayrıca, Mersin'de birçok genç sporcunun Çukurova Basketbol altyapısında mücadele ettiğine dikkat çeken Novak, "Daha önceki konuşmalardan edindiğim bilgilere göre, altyapıdaki gençlerin sayısının özellikle fazla olması beni etkiledi. Burada yüzlerce ve binlerce genç çocuktan bahsediyoruz. Bu basketbolcular, gençlere rol model olacaklar. Belki hepsi profesyonel basketbolcular olamayacak, ancak hayatları boyunca sporla uğraşacaklar, basketbol ile ilgilenecekler ve bu çok önemli. 3 ülkeden en iyi 4 takım burada olacak. Bunu biliyoruz, ama basketbolun bir festival gibi yaşanmasını istiyoruz. Çocuklar, kadınlar, aileler, herkes bir arada izlesin istiyoruz. Biz, herkesi bir arada görmekten mutluluk duyacağız' ifadelerini kullandı.

TBF Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok da takımlara başarılar dileyerek, kupanın Türkiye'de kalması temennisinde bulundu.


 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
3 Yaşındaki Çocuk Evde İçtiği Deterjan Sonucu Hayatını Kaybetti

3 Yaşındaki Çocuk Evde İçtiği Deterjan Sonucu Hayatını Kaybetti