Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Kadın Dilruba Kayserilioğlu Hakkında İstenilen Ceza Belli Oldu

Dilruba Kayserilioğlu Hakkında İstenilen Ceza Belli Oldu

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Dilruba Kayserilioğlu'nun ifadesi ve istenilen ceza detayları netleşti. Kayserilioğlu'nun ifadeleri ve iddianameye ilişkin bilgiler bu haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dilruba Kayserilioğlu Hakkında İstenilen Ceza Belli Oldu

Bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin yorumlarda bulunan Dilruba Kayserilioğlu hakkında hazırlanan iddianamede, ceza istenen suçlar ve detaylar belirlendi. Kayserilioğlu'nun, ifadesinde kullandığı "gerizekalı" kelimesinin herhangi bir gruba yönelik olmadığını ve tamamen ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirttiği ifade ediliyor.

Kayserilioğlu'nun İzmir Sulh Ceza Hakimliğinde verdiği ifadeye göre, bu sözlerin eleştiri amacı taşıdığı ve hakaret içermediği vurgulandı. İddianamede, Kayserilioğlu'nun suçlamaların basın ve yayın yoluyla işlenmesi durumunda cezaların arttırılabileceği belirtiliyor. TCK'nın 216/1-2 maddelerinde düzenlenen suçlar kapsamında, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama suçlarından cezalandırılacağı ifade ediliyor.

Ceza Talebi ve Hukuki Süreç

Kayserilioğlu hakkında, TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede ayrıca, suçların basın ve yayın yoluyla işlendiği belirtilerek cezaların yarı oranında arttırılabileceği vurgulandı. Kayserilioğlu'nun 12 Ağustos'ta tutuklanmasının ardından 29 Ağustos'ta tahliye edildiği, bugün ise saat 14.00'te İzmir 35. Asliye Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı duyuruldu.

gerizekalı ifadesi

Dilruba Kayserilioğlu'nun tutuklanmasına ve sonrasındaki tahliyesine ilişkin süreç, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Kayserilioğlu'nun, "gerizekalı" ifadesinin hakaret amacı taşımadığını ve yalnızca ifade özgürlüğü çerçevesinde kullanıldığını belirtmesi, hukuki süreç açısından önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'nin Toprak Genişletme Stratejisi: Topraklarının Yüzde 40'a Yakınını Satın Aldı

ABD'nin Toprak Genişletme Stratejisi: Topraklarının Yüzde 40'a Yakınını Satın Aldı