Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Çılgınlık bu! Estetik yaşı 16'ya düştü

Çılgınlık bu! Estetik yaşı 16'ya düştü

Dermatoloji uzmanı, özellikle 16-17 yaşındaki genç kızların dudak, burun dolgusu gibi taleplerle geldiğini belirterek dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çılgınlık bu! Estetik yaşı 16'ya düştü
KAYNAK: İHA

Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Selim Gümüş, son yıllarda kalıcı makyaj ve estetik uygulamalara yönelenlerin yaşlarının 16-17'ye kadar düştüğüne dikkat çekti. Estetik uygulamaların ehli ellerde yapılması gerektiğini belirten uzman, uygunsuz noktalarda yapılan işlemlerin hayat boyu sürecek etkilere yol açabileceğini söyledi.

'16-17 Yaşındaki Genç Kızlar Risk Altında'

Doktor olmayan kişiler tarafından yapılan estetik işlemlerde ciddi risklerin bulunduğunu ifade eden Dr. Gümüş, özellikle 16-17 yaşındaki genç kızların dudak, burun dolgusu gibi taleplerle geldiğini ve bu tür işlemlerin yaşlarına uygun olmadığını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Taklit Ürünlere Karşı Dikkatli Olunmalı

Uzm. Dr. Gümüş, vatandaşları ürün alırken eczaneleri tercih etmeleri konusunda uyarırken taklit ürünlere karşı da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Uzm. Dr. Selim Gümüş

Riskli Uygulamalardan Kaçının

Dermatoloji Uzmanı Dr. Selim Gümüş, estetik uygulamaların uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, uygunsuz noktalarda hekim olmayan kişiler tarafından yapılan işlemlerin hayat boyu sürecek etkileri olabileceğine dikkat çekti. Mürekkep partiküllerinin enjekte edildiği bu tür işlemlerin hayati risklere yol açabileceğini belirtti.

Sahte Ürünler ve Riskler

Uzm. Dr. Selim Gümüş, sahte kozmetik ürünlere karşı da uyarıda bulunarak, içeriğindeki moleküllerin farklı olması nedeniyle kimyasalların ciltte risklere neden olabileceğini ifade etti. Sahte ürünlerin alerjik reaksiyonlar, enfeksiyon riskleri gibi ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023 yılının en çok satılan telefonları belli oldu

2023 yılının en çok satılan telefonları belli oldu