Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın CHP Kadın Kolları Kurultayı tamamlandı

CHP Kadın Kolları Kurultayı tamamlandı

CHP'nin 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı gerçekleştirildi. Yarıştaki 3 aday çekilirken, Aylin Nazlıaka ile Asu Kaya arasındaki seçim çekişmeli geçti. İşte kurultaydan detaylar...

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Kadın Kolları Kurultayı tamamlandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı, 'Eşitlik ve Adalet' temasıyla bugün Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi. Bu önemli etkinlikte, kadın kolları başkanlığı için yarışan isimler arasında büyük bir rekabet yaşandı.

Chp Kadın Kolları Kurultayı Yapılıyor! İki Aday Çekildi 3-1

2 Aday Çekildi

Eğitimci Birsen Bayar, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç’a destek vererek adaylıktan çekildi. Birsen Temir Saraç ise, Aylin Nazlıaka'ya destek vererek yarıştan çekildiğini açıkladı. Böylece, kurultayda başkanlık için CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır’ın isimleri öne çıktı.

Chp Kadın Kolları Kurultayı Yapılıyor! İki Aday Çekildi-1

Ortak Açıklama Yapıldı 

Birsen Temir Saraç, Birsen Bayar ve Aylin Nazlıaka yaptıkları ortak açıklamada, 'Kurtuluşun, kuruluşun ve devrimin partisinde kadın dayanışmasını büyütüyoruz' ifadelerine yer verdi. Açıklamada, 'Üç genel başkan adayı olarak oyumuzu kadın dayanışmasından ve kadın hareketinden yana kullanıyor, laik demokratik bir Türkiye için iktidar yürüyüşünü büyütüyoruz. Kadınları kadınlar seçecek, bu yol iktidara gidecek!' vurgusu yapıldı.

Chp Kadın Kolları Kurultayı Yapılıyor! 2

CHP Muratpaşa'dan Katılım

Diğer yandan CHP Antalya Muratpaşa İlçe Kadın Kolları üyeleri de, Kurultay'a katılım gösterdi.

Chp Kadın Kolları Kurultayı Yapılıyor! İki Aday Çekildi 3

Kurultay'da Protesto 

Diğer yandan bir işçi grubun sloganlı protestosu oldu. Genel Başkan Özgür Özel'in açılış konuşmasını gerçekleştirmek için sahneye çıktığı esnada İzmir’in Çiğli Belediyesinde kendilerinin haksız yere işten çıkartıldığını iddia eden işçiler tarafından ıslık ve düdükle protesto gerçekleştirildi. Özel, 'Kadın kolları kongresini başka işlere alet etmeyin. Burada uzunca bir emeğin karşılığını almak için kadın örgütü varken onların sesine başka bir ses karıştırmak doğru değil.' dedi. Toplantıda bulanan işçiler güvenlik görevlileri eşliğinde salondan çıkartıldı. İşçiler çıkartılırken görevliler ve işçiler arasında tartışma yaşandı.

Divan Başkanı Gökçe Gökçe'nin Yoğun Alkış Alan Konuşması 

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı Divan Başkanı Gökçe Gökçen şunları söyledi:

'Evladının hatırasını yuhalayanlara ve yuhalatanlara karşı, çocukları yaşattığımız bir ülke için haykıran Gülsüm anneye, kızı Vera'yı Silivre kapılarında büyütürken cesaretin bulaşıcı olduğunu gösteren Meriç Demir Kahraman'a, haksızlıklara karşı neşesiyle, gülüşüyle hepimize güç veren Çiğdem Mater'e, uğradığı tüm haksızlıklara karşı sükunet,i, ve kararlılığıyla hak savunuculuğu nasıl olur gösteren Mine Özerdem'e, hocalarımızın hocası Ayşe Buğra'ya, sadece oğlunun katillerinden değil cinayetin tüm sorumlularından hesap soran Mısra Öz'e selam olsun.

Sevgili yol arkadaşlarım, her birimize kadın olmamızdan kaynaklı olarak uğradığımız haksızlıklara ve engellemelere karşı siyasette var olan buradayım diyen, emeğimle varım diyen, kadın kollarım daha da güçlensin diyen, emeğimle varım diyen, kadın kollarım daha da güçlensin diyen, dayanışmayı büyüten her birinize selam olsun. Sayın Genel Başkanım, değerli yol arkadaşlarım, yalnızca kararları uygulatmak için değil de hakkımız olan eşit temsil için mücadele eden her birinize selam olsun.

Geçtiğimiz olağan kurultaydan sonra bir kez daha beni divan başkanlığıyla onurlandırdığınız her birinize teşekkür ediyorum. Sevgili yol arkadaşlarım, çok değerli dostlarım, 31 Mart'ta değişimin gücüyle, kadın adaylarımızın emeğiyle ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yönetim kurulunda, Gölge Bakanlıklar'da eşit temsilinde savunan, sadece savunmakla da kalmayıp uygulayan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in kararlı desteğiyle partimizin birinci parti olduğunu gördük.

Benim gibi benim yaşlarımdaki birçok arkadaşınız o haritayı ilk defa kırmızıya boyanmış gördüm. O günkü sevinç gözyaşlarımız bu bir son olduğu için değildi. Biz bunu bir zafer olarak değil, bize ve partimizde verilmiş bir fırsat olarak aksi yönle bütün iddialara rağmen toplumun kadın yöneticilere, kadın belediye başkanlarına güveni olarak değerlendirdik. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi yaşamımız boyunca içinde emek vermekten gurur duyduğumuz partimiz güçlenmeye devam edecekse kadınların görünürlüğüyle, kadınların eşit temsiliyle, kadın kollarının kapatılması değil, tam tersine kadın kollarımızın örgütüyle ve potansiyeliyle, güçlenmesiyle, hakkıyla temsil edilmesiyle olacağız. Başbakanımız ve gençlik kollarımızdan yetişen Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in bir sözü var. Ne diyor Bülent Ecevit? Gençlik Kolları bu partinin yan kolu değil öz gücüdür. Bugüne dek gençlik kollarımız ve kadın kollarımızın bir arada değerlendirildiği fakat temsil hakkına gelindiğinde geride kaldıkları süreçler de yaşadık. Genel başkanlarımızın da emriyle özellikle genel başkanımız Sayın Özgür Özel'in mücadelesiyle gençlik ve kadın kollarımızın güçlendiğindeki süreçler de yaşadık. Dikkatinizi çekmek isterim. Kadın Kollarımız bir arada durdukça dayanışmasını gösterdikçe, partilerinde siyaset yapan kadınlar tek durup bir örgüt olabildikçe kadın kollarımızı bu partinin yan kolu değil öz gücü haline getireceğiz. Gençlik kollarından yetişen bir kadın olarak, sizlerin samimi ve içten duygularını her zaman hissederek siyasete devam etmeye çalıştık.

Bir arkadaşınız olarak Kadın Kollarımızın Olağan Kurultayında yarışacak olan tüm adaylara öncelikle her birine, partililerime ve kadın mücadelesine olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Genel Başkanlık ve Merkez Yönetim Kurulu üyelikleri için yarışacak olan arkadaşlarımıza sonsuz başarılar. Tartışmalarımızdan yararlandığımız bir kurultay ifa ediliyor. İktidar yolunda en başta söylediğim gibi yalnızca kadın politikaları konusunda değil fakat tüm alanlara dair görüşlerinizi ve fikirlerinizi dinleyecek olmaktan dolayı mutluluğumu ve sabırsızlığını ifade etmek istiyorum. Kadınlar biz birbirimize karşı değil birbirimiz için ve yoldaşça mücadele ettiğimizde çok daha güçlüyüz. Bir kez daha hepinize hem emekleri için hem kadın mücadelesine ve eşitlik mücadelesine olan katkılarınız için teşekkür ediyorum. 15. Olağan Kurultayımızın partimize ve hepinize hayırlı olmasını diliyorum.'

Asu Kaya Kimdir Nereli Kaç Yaşında 2

Zafer Asu Kaya'nın Oldu 

Oylamanın sonucunda Aylin Nazlıaka'nın 139 oyuna karşılık 487 oy alan Aysu Kaya, CHP Kadın Kolları Başkanı oldu. Seçimlerin ardından Asu Kaya, Aylin Nazlıaka'nın elini turarak bir konuşma yaparak, hep birlikte Nazlıaka'nın deneyimlerinden de yararlanarak görev yapacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep'te Feci Kaza: Otomobil ve Traktör Çarpıştı 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Gaziantep'te Feci Kaza: Otomobil ve Traktör Çarpıştı 2 Kişi Hayatını Kaybetti