Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kadın Asude Sarı Avrupa Şampiyonu oldu

Asude Sarı Avrupa Şampiyonu oldu

Asude Sarı, Avrupa şampiyonu olarak Tavşanlı'da büyük coşkuyla karşılandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asude Sarı Avrupa Şampiyonu oldu
KAYNAK: İHA

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleşen Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Asude Sarı, sağ ve sol kol şampiyonu olarak Tavşanlı'ya döndü.

Asude Sarı Avrupa Şampiyonu oldu

23 yaş altı kadınlar açık sıklet kategorisinde mücadele eden Asude Sarı, Avrupa şampiyonu unvanını kazanarak büyük bir başarı elde etti. Sağ ve sol kolda rakiplerini geride bırakarak zaferle dönen Sarı, bu performansıyla Tavşanlı ve Türkiye'nin gururu oldu.

Asude Sarı'nın başarısında büyük emeği olan antrenörü Fatih Sam, sporcusunu tebrik ederek, başarılarının devamını dilediğini belirtti. Sam, 'Asude'nin bu başarısı bizleri son derece mutlu etti. Kendisini tebrik ediyor ve ilerideki hedeflerine ulaşması için destek olacağız' dedi.

Asude Sarı, Avrupa şampiyonluğunu kutlamak için dün akşam saatlerinde Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesi'ne döndü. Beldedeki sakinler ve sevenleri, şampiyon sporcuyu meşalelerle ve alkışlarla karşılayarak büyük bir coşkuyla selamladılar. Asude Sarı, daha önce dile getirdiği gibi ikinci madalyasını ablası Betül Gümüşay için kazanacağını söylemişti ve ikinci madalyasını da ablasına hediye etti.

Asude Sarı'nın bu zaferi, Tavşanlı'nın bilek güreşi alanında kazandığı ikinci Avrupa şampiyonluğu unvanını taşıyor. Geçtiğimiz yıl Rümeysa Sam'ın da Avrupa şampiyonu olmasıyla birlikte, Tavşanlı'nın bilek güreşindeki başarısı bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kazak Akademisyenler Akdeniz Üniversitesi'nde Staj Yaptı

Kazak Akademisyenler Akdeniz Üniversitesi'nde Staj Yaptı