Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın AFETİN YÜKÜNÜ KADINLAR ÇEKİYOR

AFETİN YÜKÜNÜ KADINLAR ÇEKİYOR

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) ‘yeni bir hayatı kurmaya destek olmak için’ 8 Mart’ta Hatay’daydı. Meral Güler’in başkanlığındaki Genel Merkez Yönetim Kurulu’nda yer alan Songül Başkaya bölgede depremin yükünü çeken kadınlarla konuştu

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AFETİN YÜKÜNÜ  KADINLAR ÇEKİYOR

Meral Güler Başkanlığı’ndaki TÜKD Heyeti’nde Adana Şube Başkanı Berfu Salıcı Yakıt, Ümitköy Şube Başkanı Senay Ertem, Hatay Şube Başkanı Filiz Abdulhayoğlu ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Songül Başkaya, Ayla Fazlıoğlu ve Nuran Uzun Turan katıldı. Yaklaşık 40 kişilik grup Hatay Büyükdalyan, Defne ve pekçok bölgesinde çadırları ziyaret etti. Hijyen paketi, giysi ve iç çamaşırı ile çocuk bezi dağıtımı yapıldı.

a725989b-a7a8-43e8-9206-88022069aa47

EN AĞIR BEDEL KADININ

Bölgede açıklama yapan TÜKD Başkanı Meral Güler, “Binlerce insanın yaşamını yitirdiği, binlercesinin ise hala enkaz altında olduğu bir süreçte sistemde yaşanan çarpıklıkların, yoksunlukların, haksızlıkların ve ihlallerin en ağır bedelini yine kadınlar ödüyor, mevcut eşitsizliği derinleştiren doğal afetin yükünü  yine kadınlar yükleniyor” dedi.

5005c1e8-6971-4386-aac4-15ef902964d3

SEFALETİN KAHROLUŞU

Güler, “Kadına yönelik şiddetin sürekli artan bir yoğunlukta yaşamsal tehdit oluşturması nedeniyle 8 Mart’ları hiçbir zaman coşkuyla ve şölen atmosferinde geçirmediğimiz ülkemizde, bu kez yaşamdan koparılan kayıpların dayanılmaz acısına ilaveten, yaşamda kalanların sefaletinin, yalnızlığının, kırıklığının, öfkesiyle kahroluyoruz” diye konuştu.

KADINLAR GECE NÖBETİNDE

Kader gibi sunulan olgunun; beceriksizliğin, basiretsizliğin ve kurumların içinin boşaltılmasının sonucu olduğunu yaşayarak ve ibretle fark ettiklerini kaydeden Güler, “Deprem bölgelerinde özgün ihtiyaçlarını dahi karşılamaktan yoksun kalan, yaşadıkları psikolojik tahribatın yanında kendilerini ve çocuklarını korumak için geceler boyunca nöbet tutan kadınlarımız, artık 8 Mart’ın anlamına uygun yaklaşımlar istiyor” dedi.8 Mart’ta süslü kelimeler duymak değil, yaşamsal koşullarının yerine getirildiği, güvenli bir yaşam isteyen kadınlar gazeteci Songül Başkaya’ya konuştu.

Kadınlar çadırlarda güvenli uyuyamadıklarını kaydederek, konteyner talep etti. Bazı kadınlar konteyner dağıtımında adalet olmadığını söylerken, bazıları da çadırdan çıkarılmak istendiklerini dile getirdi. Hatay’ı terk etmeyeceklerini kaydeden kadınlar, bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için gereğinin yapılmasını talep etti.

Songül Başkaya

16415b70-67cb-4e9f-a408-cb116eb67c9a

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti’den Böcek’e ziyaret

İYİ Parti’den Böcek’e ziyaret