Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş'ın 6284’ü övgüsü şoke etti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş'ın 6284’ü övgüsü şoke etti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu hakkında, “Dünyada eşi benzeri az bulunan bir hukuki düzenlemeye sahibiz.” değerlendirmesinde bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş'ın  6284’ü övgüsü şoke etti!
MUHABİR: Kamer Durdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu hakkında, “Dünyada eşi benzeri az bulunan bir hukuki düzenlemeye sahibiz.” değerlendirmesinde bulundu.

4’üncü Ulusal Eylem Planı ve 2024 Yılı Faaliyet Planı

Bakan Göktaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planı ile 2024 yılı faaliyet planının haftasonu açıklanacağını duyurdu. 16-17 yaş grubunda evlenen kız çocuklarının oranını yüzde 73 azaldığını bildirdi.

Aile Çalıştayları ve 8. Aile Şurası

Toplumun temeli olan aileyi güçlü kılmak için tüm paydaşların katkılarıyla 81 ilde “Aile Çalıştayları” gerçekleştirdiklerini hatırlatan Göktaş, bu çalışmaları "8. Aile Şurası"yla taçlandırdıklarını dile getirdi.

Aile Enstitüsü ve Bilim Kurulu

Bakan Göktaş, aile yapısının ve değerlerinin güçlendirilmesi, ailenin risk ve tehditlerden korunması, aile bireylerinin psikososyal durumlarının iyileştirilmesine ilişkin politikaları yön verecek Aile Enstitüsü ve Bilim Kurulu’nu kuracaklarını belirtti.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM)

Kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalığı artırıcı programlardan 4 milyondan fazla kişinin eğitim aldığını belirten Göktaş, 81 ildeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinde (ŞÖNİM) 2012’den bugüne kadar 1 milyon 618 bin kişiye hizmet verdiklerini söyledi. 2024’te Adana, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya ve Şanlıurfa’da yeni ŞÖNİM’leri faaliyete geçireceklerini açıkladı.

Ne Olmuştu?

Yeniden Refah Partisi'nin, Cumhur İttifakı'na katılmak 6284 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun kaldırılmasını talep etmesinin ardından uzun mücadeleler sonucu kabul edilen kanun yeniden gündeme geldi. Kanun, kadınlar için çok sayıda önemli maddeyi barındırıyor. İşte 6284 sayılı kanunun detayları...
 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Yeni İttifakları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Yeniden Refah Partisi (YRP) ile Hür Dava Partisi’ni (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı’na dahil etti. YRP, ön koşul olarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’da değişiklik talep etti. YRP lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası “Talep ettiğimiz konularda uzlaşmaya vardık” dedi.

6284 Sayılı Kanunun İçeriği Nedir ?

8 Mart 2012’de TBMM’de kabul edilen ve 20 Mart 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6284 sayılı kanun, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenliyor.

Kanunun Yeniden Tartışılması

6284 sayılı kanun, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığındaki bir heyetin, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile yaptığı görüşme sonrasında tekrar tartışılmaya başlandı. Görüşmede YRP, AKP’ye ittifaka katılma koşulu olarak 30 maddelik talep listesi iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Barosu avukatlarından 25 Kasım açıklaması: Kadınlar aydınlık bir gelecek için geliyor

Antalya Barosu avukatlarından 25 Kasım açıklaması: Kadınlar aydınlık bir gelecek için geliyor