Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın “5 Aralık bayram olsun”

“5 Aralık bayram olsun”

Kadın hareketinin tanınan isimlerinden Hatice Demet Tuzcu, “Eşitliği kabul ettirme noktasında sorgulamamız gereken çok şey var. Eşitliği kabul ettirme noktasında iyi bir noktaya geldik ama sorgulamalıyız. Biz eşitliği kabul ettirdik ama neden hala eşit temsile erişemiyoruz” diyerek 5 Aralık’a ilişkin bayram önerisinde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“5 Aralık bayram olsun”

“5 Aralık Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazandığı gün. 5 Aralık’ın Hak ve Eşitlik Bayramı olmasını çok arzu ederim” diyen Tuzcu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne böyle bir teklif verebilme hakkım olsaydı bunu hiç gecikmeden yapardım ama böyle bir hakkımız yok. Bu durumu sizin aracılığınızla mecliste temsil edilen tüm partilerin 5 Aralık’ın Hak ve Eşitlik Bayramı olarak kutlanması hakkında teklif götürülmesini talep ediyorum. 8 Mart’ları anmaya devam edelim 5 Aralık’ı bayram olarak kutlayalım. Türk halkının 1934’te kazandığı Türk kadının eşit olması hakkını kutlayalım” şeklinde konuştu.

“ÇOK YOL ALDIK AMA OLMADI”

Tuzcu teklifine dair şunları kaydetti: “Bayram olarak kutladığımız bir şey toplumda kabul görmeyi de sağlar. Aslında bunu bir erkekle de tartışmak lazım. Erkekler kadınları neden orada görmek istemiyor? Onlara sorarsanız hiçbir şey fark etmiyor ama arabanın sağında oturmayı bir türlü kabul edemezler. Neden başaramayacağımızı sanıyorlar? Haklar ve eşitlikler konusunda Türkiye çok yol aldı ama toplumda kabul ettirme noktasında yol alamadı.”

“BU SENİN HAKKIN DİYEBİLMELİYİZ”

“Kadınlar eşit mücadele ortamı sağlanırsa pek çok zorluğu aşabilecek durumda. Düşmanlık bir kenara bırakılacak. Kadın şoförün kullandığı aracın sağına oturmayı başarabilecek erkek arkadaşlarımız. Kadınların gayet güzel yapabileceği işler var. Her kadın da her erkek de her işi yapamaz. Yani pilot olan kadınımız da var pilot olamayan erkeğimiz de var. Demek ki bu bireysel yetenekler ile gidiyor. Birey olmayı, eşit olmayı, eşit insan olmayı kabul edeceğiz. Hak edeni de alkışlayarak bu senin hakkın diyebilmeliyiz. Onu engelleyerek o işi kapmanın kimseye faydası yok.”

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asfalt işleri yaptırılacak

Asfalt işleri yaptırılacak