Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın 21 günde 18 kadın evlerinde cinayete kurban gitti

21 günde 18 kadın evlerinde cinayete kurban gitti

Kasım ayının başından itibaren 18 kadın, evlerindeki erkekler tarafından hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
21 günde 18 kadın evlerinde cinayete kurban gitti
KAYNAK: Haber Merkezi

Bu trajik olaylardan 15'i evli oldukları erkekler, 1'i oğlu ve 2'si erkek kardeşi tarafından öldürüldü. En son yaşanan vahim olay, Kocaeli'de gerçekleşti. Kezban Göksu ile evli olan Bahri Göksu arasında çıkan tartışma sonrasında Bahri Göksu, tabancayla Kezban Göksu'ya ateş etti. Kezban Göksu olay yerinde hayatını kaybederken, tartışmayı ayırmaya çalışan oğlu Salih Göksu da yaralandı. Kaçan şüpheli Bahri Göksu ise daha sonra intihar etti. Kadın hakları savunucuları, kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekerek, kadınların her yerde tehdit altında olduğunu belirtti.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Gönüllü Avukatları'ndan Begüm Osma, devletin kadınları ev içinde bile koruyamadığını vurgulayarak, "En korunaklı, en huzurlu, en mutlu, en ait olmamız gereken yer deyince akıllara ilk evimiz gelir. Peki, nasıl oluyor da son 21 günde 18 kadın evlerinin içinde katlediliyor?" dedi. Osma, devletin kadınları koruma konusundaki yetersizliğini eleştirerek, şiddet mağduru kadınların başvurularının çoğu zaman ciddiye alınmadığını ifade etti. Kadınları, aile içi şiddet bürolarında "aile içi mesele, hallolur, sen de fazla abartıyorsun" gibi beyanlarla karşılaştıklarını belirten Osma, 6284 sayılı kanunun etkili bir şekilde uygulanmadığını ve erkeklerin uzaklaştırma kararlarının beklenmedik şekillerde kadınların ölümüyle sonuçlandığını söyledi.

Osma, "Kadınlar lehine oluşturulan kanunların tek başına yeterli olmadığını, bu kanunların usule uygun bir şekilde devlet tarafından uygulanması gerektiğini" vurgulayarak, ilgili bakanlık ve devlet yetkililerine seslenerek, kadınların ev içinde öldürülürken devletin nerede olduğunu sordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Takımın uçağı acil iniş yaptı E.Montella fenalaştı

A Milli Takımın uçağı acil iniş yaptı E.Montella fenalaştı