Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Food Fest - Antalya Gastronomi Festivali'nin tanıtım toplantısına katılan Şef Ömür Akkor, Manavgat'ın coğrafi işaretli altın susamının Japonya'daki en ünlü suşi restoranlarında kullanıldığını söyledi.

Japonya'daki En Ünlü Suşi Restoranlarında Manavgat Susamı Kullanılıyor

Tanıtım toplantısında 800'ü endemik olmak üzere Antalya'nın 3 bin bitkisi bulunduğuna değinen Akkor, coğrafi işaretle tescillenen Manavgat altın susamına da dikkat çekti.  Nizamettin Özmen'e konuyla ilgili açıklama yapan Şek Akkor, "Manavgat susamı benim için çok kıymetli bir susam. Çünkü hem çok lezzetli, hem çok kıymetli, hem de bu bölgeye has. Japonya'da dünyanın en iyi suşi lokantalarına gittim geçtiğimiz senelerde. Fark ettim ki kullandıkları bütün susamları, Manavgat'ın altın susamını getiriyorlar ama orada yiyen hiçbir misafir aslında suşiye o kadar değer katan susamın Manavgat'tan geldiğini bilmiyor." dedi.

Antalya Tüketici Mahkemesi Vals Mağdurlarını Haklı Buldu Antalya Tüketici Mahkemesi Vals Mağdurlarını Haklı Buldu

Japonya'daki En Ünlü Suşi Restoranlarında Manavgat Susamı Kullanılıyor 2

Antalya'nın susamının yüzde 85'inin Manavgat'tan geldiğine de vurgu yapan Ömür Akkor sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu festivalde özellikle Manavgat susamını da Manavgat tahinini de çalışmak istiyoruz. Ben de Antalya Havalimanı'nda TAV ortaklığıyla beraber açtım. Lokantada mutlaka tahinli piyazı ve susamı ve tahini, Manavgat susamını ve tahinini ön bir araya çıkartacağım. Manavgat bence bunu bilmeli, çünkü çok değerli. Antalya susamının yüzde 85'i Manavgat'tan çıkıyor. Türkiye susamının yüzde 40'ı Antalya'dan geliyor. Geçmişte de sarayı besleyen bir susam. Onun için altın susam, her zaman altın susam."

Muhabir: Nizamettin Özmen