İzmir'in Buca ilçesinde ailesiyle birlikte balık restoranı işleten şef Şahin Kılıçdere, menüsüne farklı lezzetler eklemek amacıyla yeni tatlar denemeye başladı. Bu kapsamda, İzmir'de 'gevrek' olarak bilinen simitten esinlenerek levreği bu şekilde servis etmeye karar verdi.
Restoranın işletmecilerinden Ayhan Kılıçdere, babasının yemek sektöründe uzun yıllardır çalıştığını belirterek, menüye değişik lezzetler eklemeye çalıştıklarını söyledi. Ayhan Kılıçdere, 'Levrek gevrek, bu menüdeki farklı lezzetlere bir örnek. Kentin simgesi olan gevreği ve deniz ürünü levreği ortak noktada buluşturduk. Daha da ürünleri geliştirmeye çalışıyoruz.' dedi. Müşterilerin önerisi üzerine 'levrek gevrek' adını verdikleri bu yeni ürün, kısa sürede ilgi gördü. Ayhan Kılıçdere, 'Yeni bir ürün olmasına rağmen günde 60-70 civarında tüketiliyor. Tutuldu ve biliniyor.
Levrek Gevrek Tarifi
Soya soslu kılçıksız levrek, baharatla harmanlanarak yufkanın içerisine sarılıyor. Daha sonra susama bulanarak yağın içerisinde kızartılıyor. Görenler veya müşteriler 'bu ürünü nereden buldunuz, nasıl bir ürün' gibi tepkiler vererek şaşırıyor. Sonrasında ise tadan müşteriler ürünü beğeniyor. Gevrek ama içerisinde levrek var. Müşterilerimize bu şekilde tarif ediyoruz.' şeklinde konuştu.
Müşteriler Memnun
Müşterilerden Uğur Çatak, daha önceden tattıkları lezzeti misafirlerine de denetmek için restorana geldiklerini belirtti. Levrek gevrek lezzetini sürekli yediklerini anlatan Çatak, 'Genellikle çocuklarımıza ürünü söylüyoruz. Muazzam bir lezzet. Gevreği anımsatan bir ürün, rahat da yeniyor.' dedi. Mercan Çatak da ürünü beğendiğini ve çevresine önerdiğini ifade etti.