Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi; Antalya Damızlık Keçi ve Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeliha Öztürk, Finike İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Ulubaş, Veteriner Hekim Yılmaz Gökçay, İsmet Çetin, Veli Göktepe ve Ali Ertuğ ile birlikte Boldağ Muhtarı Adnan Gökbelen’le ziyaret eden Hasan Subaşı daha sonra Boldağ (Bonda) yaylasındaki küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sorunlarını yerinde gördü.  

 

“SARNICI VAR SU YOK”

Finike bölgesindeki 30 bin üzerindeki küçükbaş hayvan varlığının 20 bine yakınının 1500 metre yükseklikteki Boldağ Yaylası’nda olduğunu söyleyen Hasan Subaşı, Antalya keçi koyun yetiştiricileri Birlik başkanı Zeliha Öztürk ile birlikte hayvan yetiştiricileri ile tek tek görüşerek, sorunlarını dinledi. Muhtar Adnan Gökbelen, Subaşı ve Öztürk’e acil çözümü gereken iki sorunları olduğunu belirterek; “Yaylada yüzlerce su sarnıcı var ama içi boş, su yok. Yetiştiricilerimizin kuraklıktan ve kurt saldırılarından çok zararları var. Yayla yolunun düzeltilmesi gerekli’’ dedi.

 

Subaşı yayladan Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’u telefonla arayarak yolların ulaşılabilir hale getirilmesi ve sarnıçlara su basılması konularında destek sözü aldı..

 

ÜRETİCİLER ZOR DURUMDA


Bölgenin küçükbaş hayvancılık için çok uygun olduğuna dikkat çeken Hasan Subaşı; bölgeyi anlatırken “Ahmet Ulubaş'ın obasından aşağı baktığımızda Turunçova, Ali Ertuğ’un bulunduğu tepeden bakıldığında da bir tarafta Demre diğer taraftan Kumluca görünüyor. Ben de bir üretici olduğum için sorunları bilmekle beraber Bolda yaylasının gerçekten el atılmaya ihtiyacı var. Birçok üretici zorlu şartlardan sürüsünü satmış işi bırakmış. BAĞKUR destekleri eskiden yeterliydi güncellenmediği için ödeyemiyorlar. Birlik başkanı Zeliha hanımı ve veteriner Yılmaz beyi çabaları için kutluyorum.

 

“TARIMSAL VERİMLİLİK ARTTIRILMALI”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye Boldağ’dan seslenen Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, bakanın Tarım ve Orman İl Müdürleri istişare toplantısında yaptığı konuşmasında; “Tüm çevremizi olduğu gibi bereketli tarım topraklarımızı gözümüz gibi korumalıyız. Çiftçilerimizin bu konuda daha hassas olmalarını bekliyorum. Artan dünya nüfusunu besleyebilmek için 2050 yılına kadar, tarımsal üretimin küresel düzeyde yüzde 60 artması gerekiyor. Dünyada tarımsal üretimin son 50 yılda yaklaşık 2,5-3 kat büyüyor. Ekilebilir alanlar sadece yüzde 12 oranında artıyor. Büyüyen nüfusu beslemek için tek çare tarımsal verimliliğin artırılmasıdır’’ dediğini de hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

 

 “Görünen o ki, tarımsal üretimde verimliliği artırmak yetmeyecek. Önce çiftçinin sorunlarını çözmeliyiz. Tarım girdi fiyatlarına devlet sübvanse etmeli. En önemlisi de tarımsal verimliliği artırırken hayvancılığı unutmamalıyız. İnanıyorum ki şu anda bakanlığın elinde hem ekilebilir tarım alanları, ekim politikası, sulama imkanları ve hayvancılık konularında bir envanter dahi bulunmamaktadır”

HABER MRKEZİ

 

 

Editör: TE Bilisim