Hatay'ın Altınözü ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Gülcan Bozkurt, eşinden devraldığı fırını 2 kızı ve yeğeni ile birlikte işleterek müşterilerini ekmeksiz bırakmamak için dört yıldır büyük bir özveriyle çalışıyor.
Kocası Mahmut Bozkurt'un bahçe işlerine yoğunlaşması nedeniyle Altınkaya Mahallesi'ndeki fırınlarının kapanmasını istemeyen Gülcan Bozkurt, 5 çocuğundan kızları Ümit ve Yağmur ile yeğeni Rabia Bozkurt'un yardımıyla işletmenin başına geçti. Sabahın erken saatlerinde fırına odun ve un taşıyan, ocağı yakan Bozkurt ailesi, hem ekmek yapıyor hem de Hatay'ın yöresel lezzetlerini pişiriyor.
'Eşimin Gözü Arkada Kalmıyor'
Gülcan Bozkurt, kocasının mesleğinde zamanla ustalaştığını söyledi. Çocuklarının ve yeğeninin yardımıyla müşterilere hizmet verdiklerini dile getiren Bozkurt, 'Sabahtan akşama kadar üretim yapıyoruz. Görenler çok şaşırıyor, bizi tebrik ediyor. Eşimin de gözü arkada kalmıyor.' dedi. Bozkurt, geçimini kendi emeğiyle sağladığı için mutlu olduğunu vurgulayarak, 'Kendi işimizin başındayız. Başkasına muhtaç olmadan kendi paramı kazanmak, ayaklarımın üzerinde durmak çok güzel bir duygu.' ifadesini kullandı.
Ümit Bozkurt, zor da olsa mesleği sevdiğini belirterek, 'Un öğütmek, odun taşımak, ateşin karşısında çalışmak gibi her işte olan zorluklar var ama kendi işiniz olunca bunlar gözünüzde büyümüyor. Babamın mesleğiyle gurur duyuyorum. Hem onun hem mahallelinin bizimle gurur duyduğunu görüyorum.' dedi.
Yöresel Lezzetlerin Ustaları
Rabia Bozkurt, tepsi ve kağıt kebabı gibi yöresel lezzetleri de pişirdiklerini anlattı. Yağmur Bozkurt ise fırının en zor işi olan 'kürek çekme'yi üstlendiğini ifade ederek, 'Fırında ocak işleri bana ait. Tuttuğum kürek boyumdan büyük ama yapabiliyorum, işimi seviyorum. Burada kız kıza paramızı kazanıyoruz. Babam da gururlanıyor, her zaman arkamızda duruyor.' diye konuştu.